AFI Europe a inaugurat proiectul de birouri AFI Park Braşov şi a anunţat că deschide porţile pentru noii chiriaşi, Siemens Romana şi NTT Data. Mall-ul grupului, AFI Braşov, care se dezvoltă la aceeaşi locaţie, încă se află în construcţie. Investiţia totală în proiect, incluzând centrul comercial şi prima clădire de birouri, se ridică la aproximativ 148 milioane euro.

AFI Braşov trebuia iniţial să fie inaugurat în luna mai, însă pe fondul pandemiei, compania a amânat deschiderea centrului comercial, care urma să fie cel mai mare proiect de retail care va fi livrat în România în 2020, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 45.000 mp.

„AFI Park Braşov, cel mai nou proiect de birouri dezvoltat de AFI Europe Romania, îşi deschide porţile pentru noii chiriaşi: Siemens Romana şi NTT Data. În prezent, clădirea de birouri Clasa A cu o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 8.300 mp atinge un grad de ocupare de 55%, înainte de lansarea oficială”, a anunţat grupul.

AFI Park Braşov face parte din proiectul mixt AFI Braşov, situat în centrul oraşului, care include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp şi 2 clădiri de birouri Clasa A. Prima clădire de birouri are 12 etaje şi 15.000 mp suprafaţă închiriabilă, iar a doua fază a proiectului planifică să adauge o suprafaţă închiriabilă de 10.000 mp. Proiectul cuprinde clădiri de birouri verzi şi sustenabile, certificate LEED Gold.