Afacerile producătorului de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin au crescut cu 31% în 2020

Afacerile producătorului de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin au crescut cu 31% în 2020

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM din Reghin a înregistrat anul trecut o creştere de aproximativ 31% a afacerilor faţă de anul anterior, susţinută de lansarea unei noi game de tractoare pentru fermele de familie, de reţeaua dezvoltată de dealeri externi, dar şi de unele proiecte ale companiei care au ajuns la maturitate în 2020. Compania IRUM a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 87 mil. lei (18,4 mil. euro), un profit net de aproximativ 6,4 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), având un număr mediu de 438 de angajaţi, conform datelor publice.

”Anul 2020 a fost un an plin de provocări, în care obiectivul nostru principal a fost protejarea oamenilor şi menţinerea unui loc de muncă stabil pentru aceştia, lucru care a fost posibil printr-un efort financiar major în zona comercială şi de producţie. Pentru gestionarea întregii crize ne-am confruntat cu o creştere foarte mare a cheltuielilor, neprevăzută, însă ne-am asigurat că toată lumea lucrează într-un regim de siguranţă, respectând absolut toate normele impuse de legislaţia în vigoare’”, a declarat Mircea Oltean, CEO IRUM Reghin, citat de Ziarul Financiar.

Compania IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult.

IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile. Ponderea exportului este de aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii IRUM.