Afacerile producătorului de sisteme pentru acoperişuri Bilka Steel cresc odată cu piaţa imobiliară

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 60 milioane de euro, mai mult cu 41% faţă de anul precedent. Pentru anul în curs compania estimează o creştere de 20% a afacerilor faţă de 2016, bazată pe o evoluţie pozitivă a pieţei de profil.

”Piaţa de acoperişuri este într-o continuă dezvoltare, estimându-se pentru anul acesta o creştere cu 10% faţă de 2015, iar ponderea învelitorilor metalice în totalul pieţei de acoperişuri creşte constant. Estimările noastre arată că anul trecut 70% din totalul acoperişurilor comercializate au fost reprezentate de cele metalice“, a declarat Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka, citat de Ziarul Financiar.

Oficialii companiei braşovene au spus că, pe lângă cifra de afaceri, un indicator relevant al performanţei în acest domeniu este consumul de oţel prevopsit, materia primă utilizată pentru producţie. Bilka Steel a fost în 2016, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare consumator român de tablă prevopsită, cu peste 63.000 de tone achiziţionate, potrivit companiei. Tabla utilizată de Bilka provine de la Arcelor Mittal Polonia, Italia şi Macedonia, dar şi de la Marcegaglia Italia şi SSAB Suedia.

”În ceea ce priveşte strategia de business pentru 2017, aceasta are trei puncte importante care vor duce la majorarea afacerilor: exploatarea investiţiilor de peste 13 milioane de euro realizate în cei 10 ani de activitate în mărirea capacităţii de producţie şi a gamei de produse, creşterea ponderii exporturilor în totalul afacerilor, fiind identificate oportunităţi pe pieţele străine şi a celor 500 de parteneri din teritoriu cu care colaborăm”, a spus Ţepeş.

Fabrica Bilka de la Braşov are în prezent o suprafaţă de 45.000 mp, cu destinaţie hale de producţie, depozitare şi birouri. Creşterea suprafeţei pe care compania îşi desfăşoară activitatea continuă să facă parte din strategia de dezvoltare a Bilka pentru următorii ani.

”Studiile oficiale arată că piaţa de construcţii va înregistra în 2017 o creştere de până la 5%, iar pentru sectorul rezidenţial se estimează o creştere de până la 10%. Sunt previziuni care ne permit să fim optimişti, să vedem şi o creştere spectaculoasă a pieţei de acoperişuri”, a precizat Horaţiu Ţepeş.