Afacerile Policolor au crescut cu 6% în primele nouă luni ale anului

policolorAvansul de 10% înregistrat de piaţa construcţiilor din România în primele trei trimestre ale anului a susţinut consolidarea afacerilor Policolor – Orgachim, lider regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în sud-estul Europei. În primele nouă luni ale anului, vânzările de lacuri şi vopsele ale grupului Policolor – Orgachim s-au apreciat cu aproape 10%, comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, se arată în raportul financiar al unuia dintre acţionarii Policolor, fondul de investiţii RC2. Aprecierea vânzărilor companiei depăşeşte creşterea generală a pieţei de lacuri şi vopsele, estimată la 5% pentru anul în curs.

Performanţa comercială are la bază restructurarea portofoliului de produse, lansarea de noi lacuri şi vopsele în piaţă şi adaptarea strategiei de distribuţie. „Activitatea din domeniul construcţiilor, unde avem o creştere peste media europeană, a fost un factor important în rezultatele raportate în primele nouă luni. La contribuţia factorilor externi se adaugă efectele dezvoltării portofoliului de produse şi servicii pentru toate diviziile – Arhitectural, Auto şi Industrial”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor – Orgachim.

Grupul Policolor – Orgachim a înregistrat în intervalul menţionat afaceri totale de 47,3 milioane de euro, incluzând vânzările de lacuri şi vopsele, răşini şi produse chimice produse în fabricile din România şi Bulgaria. Pentru întregul an, grupul ţinteşte afaceri consolidate de 65,5 milioane de euro.