Cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut, în august, cu 9,2% comparativ cu luna august a anului trecut, atât pe serie brută cât și pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Avansul cifrei de afaceri s-a datorat creșterilor consemnate la activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației, transporturi, activitățile de comunicații, activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe și la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor.

Față de luna iulie a acestui an, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a scăzut atât ca serie brută cu 5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, activitățile de transport și la activitățile de comunicații. Creșteri au înregistrat activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației și activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe.

În primele opt luni din acest an, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,3%, respectiv 8,2% comparativ cu perioada ianuarie — august 2014. Majorarea cifrei de afaceri s-a datorat creșterilor înregistrate la activitățile de servicii informatice și în tehnologia informației, transporturi, activitățile de producție cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare și transmitere de programe, comunicații și la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor. AGERPRES