Aeroportul internaţional Sibiu anunţă creşterea, din martie 2016, a numărului de zboruri operate

aeroportul sibiuAeroportul internaţional Sibiu a anunţat creşterea, din luna martie a anului viitor, a numărului de zboruri operate.

“Sporirea frecvenţelor pe rutele Sibiu-Londra şi Sibiu-Stuttgart, precum şi deschiderea rutei Sibiu-Koln răspunde aşteptărilor exprimate de pasageri. Aşteptările noastre au fost confirmate, în ceea ce priveşte potenţialul de care dispune aeroportul. Această evoluţie ne motivează efortul de a deschide noi rute, beneficiind în acest sens de tot sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu prin acordarea de ajutor de stat companiilor care intenţionează să lanseze zboruri spre destinaţii europene”, a declarat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional din Sibiu.

Potrivit sursei amintite, operatorul aerian low-cost Blue Air va deschide o nouă rută, Sibiu – Koln, începând din 27 martie 2016. Zborul Blue Air Sibiu – Koln va opera în zilele de luni şi vineri, cu plecare din Koln la 09,35 şi sosire la Sibiu la ora 13,00 şi plecare din Sibiu la ora 13,40 şi sosire la Koln la 15,10.

De asemenea, Blue Air a decis şi suplimentarea frecvenţelor de operare spre Stuttgart, cu încă un zbor săptămânal, în ziua de duminică. Din 27 martie 2016, frecvenţele de operare de transportatorul low-cost se vor desfăşura în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, cu plecare din Stuttgart de la ora 09,00 şi sosire la Sibiu la ora 12,00 şi plecare din Sibiu la ora 12,35 şi sosire la Stuttgart la ora 13,40.

Conform aceluiaşi comunicat, pentru pasagerii care călătoresc spre Londra, compania WizzAir a decis să adauge, din 28 martie 2016, încă două zboruri săptămânale. Noile frecvenţe vor fi operate în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, cu plecare din Londra (Luton) de la ora 14,10 şi sosire la Sibiu la ora 19,10 şi plecare din Sibiu la ora 19,40 şi sosire la Londra (Luton) la ora 20,55.

Ruta spre Londra a fost lansată în iunie 2014, iniţial cu doua zboruri pe săptămână, după care numărul de zboruri a fost suplimentat la trei, aşa cum operează în prezent. AGERPRES