Aeroportul Baia Mare își propune deschiderea de noi rute spre Madrid, Roma, Paris şi Londra

Aeroportul Baia MareDirectorul Aeroportului internaţional Baia Mare, Dorin Buda, a declarat că după terminarea lucrărilor de modernizare a pistei, se intenţionează deschiderea unor noi rute aeriene spre Roma, Londra, Paris şi Madrid.

“Purtăm discuţii cu mai mulţi operatori aerieni care arată interes în deschiderea unor rute aeriene spre Baia Mare din Europa. Principalele destinaţii avute în atenţie care ar putea asigura o conexiune cu Baia Mare sunt Madrid, Roma, Paris şi Londra. Din cercetările noastre am dedus că există numeroşi pasageri din judeţul Maramureş, dar şi din judeţele învecinate, care călătoresc spre aceste destinaţii. Deschiderea noilor rute va fi posibilă după terminarea lucrărilor de reparaţie şi extindere a pistei”, a spus Dorin Buda.

Directorul Aeroportului internaţional Baia Mare a mai precizat că modernizarea pistei era necesară aterizării şi decolării aeronavelor mediu curier. “Prelungirea pistei cu aproape 400 de metri va permite un rulaj optim pentru aeronavele mediu curier care până de curând aterizau şi decolau cu dificultate din cauza pistei insuficient de lungi unei asemenea operaţiuni. De altfel, majoritatea companiilor aeriene interesate să opereze pe aeroportul Baia Mare au fost blocate de acest aspect tehnic, fapt ce a determinat deschiderea unor rute pe alte aeroporturi din Transilvania. Credem că până la jumătatea acestui an lucrările de prelungire a pistei, dar şi alte îmbunătăţiri aduse aerogării vor fi terminate, iar din vara acestui an, pe lângă legătura directă cu Bucureştiul, vom avea şi alte conexiuni externe”, a spus Dorin Buda. Lucrările de modernizare a aeroportului au fost estimate la 11 milioane de euro. Pe toată durata modernizării pistei, aeroportul Baia Mare va fi închis. Pasagerii care intenţionează să zboare spre Bucureşti au fost orientaţi spre aeroporturile din Satu Mare şi Cluj Napoca. Compania Tarom opera până la închiderea aeroportului două curse zilnice pe ruta Bucureşti – Baia Mare- Bucureşti. De asemenea, temporar au mai avut zbori spre şi din Baia Mare companiile Austrian Airlines şi Blue Air. AGERPRES