Comunitățile OSC-Hackathons și Medical Manager, împreună cu Asociația de Lingvistică Computațională, au organizat, în perioada 17-19 iunie, H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon, ediția a 2-a. Competiția din acest an a fost dedicată inovațiilor de soluții de transformare digitală în spitalele din România.

CGM Software România susține H3-Healthcare in Hospitals Hackathon în calitate de sponsor principal, iar Adriana Mînăstireanu, AI Specialist CGM Software România , a acceptat provocarea de a fi mentor pentru echipele din competiție.

Trăind în această lume a tehnologiei cred că este important ca toate domeniile, nu doar cel medical, să adopte un mod inovativ în care să își ofere serviciile. Tehnologia va avea un mare impact în spitale, având în vedere că există un număr de oameni care au nevoie de asistență la distanță și nu o primesc la timp, în momentul în care vorbim. De asemenea, tehnologia va ajuta la oferirea pentru pacienții lor a unor diagnostice bune, bazate pe simptomele actuale ale acestora și nu pe modul în care suntem tratați în prezent, unde primim medicamente experimentale”, a declarat Adriana Mînăstireanu.

Ea consideră că oportunitățile apărute ca urmare a organizării unor evenimente de tip hackathons oferă tinerilor șansa de a inova și de a veni cu soluții pe care poate într-o zi cineva le va folosi. De asemenea, îi ajută să cunoască oameni noi de la care pot învăța și se pot dezvolta în carieră.

Adriana Mînăstireanu a explicat cum a acceptat provocarea de a fi mentor  pentru echipele de concurs: Întotdeauna am fost o persoană deschisă, căreia îi place să împărtășească cunoștințe, să colaboreze cu oameni cu care nu am o legătură naturală și să îi ajute să găsească cea mai bună cale de urmat. Să fiu mentor la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este o oportunitate de a ieși din rutina zilnică și de a cunoaște noi tineri pasionați de inteligența artificială în sănătate, de la care pot obține noi perspective și idei proaspete!

Echipa CGM Software România crează produse software pentru piețele medicale internaționale. Acest tip de software va facilita modul în care pacienții își primesc tratamentul în diferite situații. Va crea un mediu sigur în care toată lumea va putea avea acces la lumea medicală în timp util. Este foarte important ca oamenii să simtă că sunt apreciați și că nevoile lor sunt ascultate, pentru că în acest fel vor avea încredere în medicamentele pe care le vor primi”, explică Adriana Mînăstireanu.

Potrivit reprezentantei GCM Software România, tinerele talente au mereu nevoie să fie apreciate și motivate în tot ceea ce fac. „Cred că dacă mergem mai întâi pe premisele oamenilor și apoi implementăm diferite softuri, fiecare va putea să dezvolte tot ce are în minte. Dacă le dai încredere tinerilor, atunci vor putea schimba lumea”, concluzionează Adriana Mînăstireanu.