Pe 15 ianuarie 2021 s-a întrunit Adunarea Generală a membrilor Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare Reasigurare (PRBAR), pentru a alege conducerea noului Consiliu Director. Membrii Patronatului au supus la vot și au aprobat componența noului Consiliului Director pentru următorii doi ani, alegându-i în funcția de președinte pe Adriana Grecu (directorul general al companiei AON România) și în funcțiile de vicepreședinți pe Ștefan Prigoreanu (director general al Millenium Insurance Broker) și pe Gheorghe Grad (director general al Renomia SRBA Insurance Broker).
„Le mulțumesc tuturor membrilor PRBAR care mi-au acordat încrederea prin votul lor! Acest vot mă onorează și mă determină să folosesc cât mai mult cu putință ceea ce am acumulat ca experiență, personală și profesională, în întreagă mea activitate în această industrie. Fiind prima femeie aflată la conducerea unei astfel de organizații din industria asigurărilor, eu cred că leadershipul feminin nu este doar un trend actual, ci și o nevoie de schimbare a perspectivelor, de abordare diferită, îmbinând inteligență emoțională, cu cea socială și cu pragmatismul necesar succesului în afaceri, ingrediente folosite în scopul consolidării pieței și poziției brokerilor, precum și a unui cadru general stabil și sigur, de care să se bucure clienții noștri. Consider că succesul unei organizații se află în dorința fiecărui membru de a contribui, de a se completa reciproc, de a inspira și de a motiva. Cred că rolul meu va fi acela de a crea mai multă coeziune în acest grup și mai multă unitate”, a declarat Adriana Grecu.
Noul președinte a dat un semnal de continuitate a proiectelor dezvoltate de veche conducere. „Alături de colegii mei din Consiliul Director, Ștefan Prigoreanu și Gheorghe Grad vom continuă proiectele începute cu privire la poziționarea brokerilor în piață, dezvoltarea educației financiare și creșterea calității serviciilor de intermediere. Preiau un mandat după o perioada dificilă și provocatoare, atât pentru industria noastră, cât și pentru economie, în general. Sunt obișnuită cu lucrul în condiții de presiune, dar în același timp sunt optimistă și dispusă să contribui cât pot de mult pentru a ajunge la finalul mandatului cu cât mai multe obiective realizate. Mă refer în special la finalizarea modificărilor privind legea distribuției în asigurări, pregătirea profesională, modificări legislative ale legii privind RCA, ca să le numesc doar pe cele imediate, la care PRBAR a avut un rol deosebit de important, fiind prezent la toate consultările pe aceste teme. Evident, vom acorda întreagă noastră atenție consolidării relațiilor cu Autoritatea de Supraveghere, dar și cu alte organizații de profil pentru a ridică nivelul profesional al pieței cât mai aproape de standardele europene. PRBAR Academy se va reamina și readapta noii epoci post-pandemie (sperăm, cât mai curând) și vom anunță reluarea unor proiecte de succes, precum și începerea unor inițiative noi”, a mai precizat noul președinte.
În cadrul aceleași sesiuni a Adunării Generale ale Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, a fost analizată solicitarea de aderare a HOLFIN Insurance Broker, membrii PRBAR adoptând cu unanimitate de voturi aderarea la valorile Patronatului. Totodată, în urmă analizei membrilor PRBAR, a fost avizată pozitiv solicitarea de retragere a Crest Asig Broker de Asigurare din cadrul PRBAR.