Începând cu anul 2024, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România este Adrian Ioan Popa Bochiş, pentru perioada 2024-2025. El l-a înlocuit pe Radu Călin Timbuş, preşedinte ANEVAR între anii 2022-2023.

Debutul mandatului său coincide cu sărbătorirea a 32 de ani de la naşterea profesiei de evaluator în România şi a 20 de ani de când ANEVAR a fost declarată Asociaţie de Utilitate Publică.

„Profesia de evaluator are un rol important în mediul dinamic al economiei româneşti. Estimarea valorii bunurilor este reglementată prin lege în ţara noastră şi reprezintă exclusiv activitatea membrilor ANEVAR. Ne preocupăm în permanenţă ca rapoartele de evaluare să fie întocmite cu respectarea Standardelor de evaluare obligatorii pentru profesie şi a Codului de etică, monitorizăm activitatea colegilor noştri în cadrul unui proces riguros şi, nu în ultimul rând, asigurăm pregătirea profesională continuă pentru membrii ANEVAR, astfel încât produsul pe care îl livrăm în piaţă să fie realizat după cele mai înalte standarde. Toate aceste demersuri au rolul de a intensifica percepţia unei imagini pozitive a corpului profesional pe care îl reprezentăm, dinspre autorităţi, beneficiarii rapoartelor de evaluare, colaboratorii noştri interni şi externi. În anul 2024 se împlinesc 20 de ani de când Asociaţia noastră a fost declarată de Utilitate Publică, membrii săi servind interesul public prin natura profesiei, încă de la înfiinţarea ei, din anul 1992. De asemenea, un alt punct strategic declarat este implementarea inovaţiei şi a tehnologiilor în procesele de lucru interne, urmărind să răspundem adecvat provocărilor cu care se confruntă profesia, ascultând vocea membrilor noştri şi pe cea a beneficiarilor rapoartelor de evaluare”, declară la început de mandat, Adrian Popa Bochiş, noul Preşedinte ANEVAR.

Adrian Popa Bochiş a ocupat funcţia de Vicepreşedinte în Consiliul director în perioadele 2014-2017 şi 2020-2021, funcţia de Prim-vicepreşedinte între anii 2022-2023, activează ca Lector ANEVAR începând cu anul 2002. În prezent este Senior Partner, CEO în cadrul companiei Darian DRS S.A. Adrian Popa Bochiş este membru ANEVAR din anul 2000, deţine calitatea de Membru Acreditat ANEVAR (MAA-EPI şi MAA-EI) şi este membru al Camerei Consultanţilor fiscali din România, din anul 2013. Este Membru al RICS – Royal Institution of Chartere Surveyors (MRICS) şi deţine calitatea de Recognised European Valuer (REV) acordată de TEGoVA – The European Group of Valuers’ Associations.

El este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara – Facultatea de Ştiinte Economice, Secţia Finanţe – Asigurări, fiind licenţiat în economie, din 1998. În anul 2000 a obţinut Diploma de studii aprofundate (master) în analiză diagnostic şi evaluarea întreprinderilor la Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Ştiinţe Economice, Departamentul de Studii Aprofundate, Timişoara (România).

Componenţa noului Consiliu director care îi va fi alături la conducerea Asociaţiei în următorii doi ani este:

Radu Călin TIMBUŞ – preşedinte în perioada 2022-2023;

Ioan BERCU – prim-vicepreşedinte;

Adrian VASCU – vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei de calificare şi atestare profesională;

Sorana Adina CRIŞAN – vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei ştiinţifice şi de standarde;

Camelia Iuliana DESPINA – vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei de evidenţă a membrilor;

Gheorghe VÎŢĂ – vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei de verificare şi monitorizare;

Dan IVĂNESCU – vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei de relaţii interne şi internaţionale;

Dragoş Mihai ALEXANDRU – vicepreşedinte – preşedinte al Comisiei juridice;

Mihai Gheorghe SÎRB – trezorier.

Robert Iulian TATU – secretar general.