Adient produce la Pitești tapițerie auto pentru mai mult de un milion de mașini anual

Producătorul de scaune auto Adient are în prezent 1.850 de angajaţi la uzina din Piteşti şi plănuieşte extinderea capacităţii de producţie şi implicit a numărului de angajaţi. Parte a grupului Johnson Controls până de curând, compania s-a desprins de marea companie în octombrie 2016.

Fabrica de tapiţerie pentru scaune auto Adient din Piteşti, cea mai mare fabrică de acest tip din Uniunea Europeană, a fost vizitată săptămâna trecută de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, care a declarat că una dintre priorităţile sale în calitate de ambasador este promovarea prosperităţii ambelor noastre ţări, America şi România. „Impresionanta fabrică a Adient şi modul în care excelează o companie americană pe piaţa din România şi din Europa, pe care le-am văzut eu însumi, sunt o dovadă a continuării aprofundării parteneriatului SUA-România. Am fost încurajat de planurile Adient de a-şi extinde producţia, indiciu clar al faptului că avem un viitor strălucit împreună”, a menţionat ambasadorul SUA.

Cu aceeaşi ocazie, Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient România, a anunţat că firma îşi propune să angajeze 200 de tapiţeri la fabrica din Piteşti. „Și vrem să facem acest lucru foarte curând. Suntem mândri de tapiţeria pe care o producem în unitatea noastră, şi de faptul că îmbunătăţim experienţa unei lumi aflate în mişcare, pentru mai mult de un milion de maşini în fiecare an, prin produsele noastre, fabricate în Piteşti, România”, a declarat Costin Trîmbiţaşu.

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.500 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploieşti (tapiterii), Piteşti (tapiţerii).

Adient este lider global în producţia de scaune auto. Cu 75.000 de angajaţi în 230 de fabrici aflate în 33 ţări din întreaga lume, produce şi livrează scaune pentru toate clasele de vehicule şi toţi producătorii de echipamente originale. Produsele companiei se regăsesc în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.