Acţiunile Conpet au crescut cu peste 70% din momentul listării la bursă

ConpetDirectorul general al Conpet, Liviu Ilaşi, a declarat că acţiunile companiei au crescut cu peste 70% de la momentul la care acestea au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Societatea Conpet este o societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria Premium. Deci, barometrul cel mai obiectiv al economiei de piaţă are posibilitatea să marcheze în orice moment evoluţia şi performanţele acestei societăţi. Suntem în poziţia în care, după aproape trei ani de zile de la listare, listare care a avut loc în anul 2013, societatea Conpet şi-a dublat valoarea pe piaţă, acţiunile Conpet au crescut în această perioadă cu peste 70%”, a declarat Liviu Ilaşi.

Potrivit directorului general, în această perioadă au intervenit şi modificări în privinţa acţionariatului societăţi, care s-a “diversificat”. “Structura acţionariatului Conpet s-a diversificat, pentru că am avut şi şansa să crească lichiditatea sau free float-ul acţiunilor pe bursă şi în acest moment, practic, alături de statul român, reprezentat prin Ministerul Energiei, care deţine o pondere de aproape 60% din acţiunile Conpet, avem acţionari semnificativi din state care reprezintă un foarte bun certificat de atestare a performanţei. Mă refer aici la Finlanda, Anglia, Cehia, Irlanda şi alte fonduri de investiţii din spectrul domeniului investiţional”, a adăugat directorul general al Conpet.

Totodată, Ilaşi a arătat că această societate care are peste 1.750 de angajaţi în 24 de judeţe ale ţării trebuie să devină un operator la nivel regional şi european. “România, prin poziţia ei strategică, nu poate fi ignorată de nicio soluţie în ceea ce priveşte transportul energiei în Europa. Deschiderea pe care o aveam la Marea Neagră şi poziţia către vestul Europei sunt argumente care trebuie valorificate. La aceste argumente, evident că venim cu experienţa şi profesionalismul nostru”, a declarat Liviu Ilaşi.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Energiei Aristotel Jude a subliniat importanţa dispeceratului central aflat la sediul Conpet, arătând că există elementele necesare atingerii obiectivului de securitate în aprovizionarea cu produse petroliere pe teritoriul României. “Am identificat un dispecerat modern care, prin intermediul unui sistem informaţional, colectează date în ceea ce priveşte necesitatea optimizării şi funcţionării sistemului naţional de transport de produse petroliere. Am luat act de faptul că se asigură, prin modul de operare al acestui sistem naţional de transport, toate elementele necesare atingerii obiectivului de securitate în aprovizionare cu prod petroliere pe teritoriul României”, a declarat Jude. AGERPRES