Accesul gratuit la internet a devenit un atu al hotelierilor români

camera hotel laptopPeste 80% dintre turiștii străini care vin în România rezervă pachete turistice cu acces gratuit la internet, în acest context 85% din hotelurile din țară asigurând un asemenea serviciu, după cum reiese dintr-o analiză de specialitate publicată de agenția de turism online Paravion.ro.

Rezultatele cercetării arată că, în afara granițelor, 80% dintre hoteluri asigură acces la Internet, dar multe dintre cele de lux – contra cost, prețurile variind între 10 și 30 euro pe zi.

Conform Paravion.ro, realizatorul studiului, turiștii străini care vin în România în scop personal caută hoteluri care oferă pachete de cazare cu Internet Wi-Fi inclus, iar din totalul acestora 65% călătoresc în scop de business și optează pentru hoteluri care au minimum patru stele.

În ceea ce-i privește pe românii care călătoresc în străinătate, aceștia aleg, cu precădere, hotelurile care asigură conexiune gratuită. Potrivit sursei citate, turiștii români cei mai „dependenți” de servicii web sunt tinerii activi, cu media de vârstă de până în 40 de ani, care își doresc conectare permanentă, atât în scopuri personale, cât și profesionale. AGERPRES