BCR-InnovX a selectat cele 16 start-up-uri care s-au calificat în faza a doua a programului de accelerare al grupei Grinders, dedicată start-up-urilor aflate la început, cu cifră de afaceri de până la 100.000 de euro, potrivit unui comunicat al băncii.
În prima fază, cea de incubare au intrat 24 de companii, iar mai mult de jumătate dintre acestea au început faza de accelerare, ce se desfăşoară timp de şase săptămâni în perioada 27 iulie – 9 septembrie 2020.
Start-up-urile câştigătoare oferă soluţii inovatoare pentru domenii extrem de variate: vânzări, real estate, educaţie, avocatură, stomatologie, inteligenţă artificială sau robotică.
Cele 16 companii care au intrat în programul de accelerare sunt: FORMAPS; ARchiHype SRL; IZIDOC; Budget Master; Sales Agent Assistant; StartGDPR; BAAM; UniVRse Education; Logistia; Custom Offers; EMAILTREE (Luxemburg); Apio digital; Modulab; Avoteca; Rungutan by NETBEARS; Indata we trust.
„Când vine vorba de lansarea unui start-up, este importantă îndeplinirea a trei condiţii: oferirea unei soluţii pentru o problemă concretă, alegerea momentului potrivit şi deţinerea resurselor necesare pentru a pune lucrurile în mişcare. Ne-am bucurat să descoperim că start-up-urile alese pentru a merge mai departe respectă aceste trei condiţii şi prezintă, într-adevăr, modele inovatoare şi utile. Iar acest lucru ne dă speranţe că ecosistemul de start-up-uri tech are un viitor promiţător. Poate că lumea s-a schimbat, însă antreprenoriatul nu. El este mijlocul prin care rezolvăm probleme, căutăm oportunităţi şi tot el ne aduce progresul tehnologic. Şi putem considera tehnologia ca fiind racheta care propulsează acest domeniu”, spune Ionuţ Stanimir, Director de Marketing BCR şi co-fondator BCR-InnovX.
La finalul programului de incubare, antreprenorii au prezentat un business plan, împreună cu o analiză de impact, un plan de investiţii şi unul de branding pentru următorii ani, juriul selectând start-up-urile care sunt cele mai pregătite pentru a scala afacerea.
„Am mărit numărul de companii selectate în grupele de anul acesta, pentru că dorim să susţinem cât mai mult ecosistemul de start-up-uri din Europa. Etapa de incubare s-a dovedit esenţială, pentru că rolul ei este de a ajuta start-up-urile să-şi calibreze planurile de business şi ne bucurăm să vedem că antreprenorii înţeleg importanţa planificării şi a pregătirii unei strategii îmbunătăţite. În plus, în urma participării la accelerator, a feedback-ului şi a informaţiilor primite, aceştia vin cu idei noi, inovatoare, pentru a crea spin-off-uri din businessurile actuale sau pentru a se reinventa”, spune Diana Dumitrescu, CEO InnovX.
Programul virtual de accelerare de şase săptămâni al BCR-InnovX va fi unul intensiv, fiind structurat din trei programe educaţionale paralele dedicate diferiţilor membri ai start-up-urilor în funcţie de responsabilităţi: CEO – Program de educaţie financiară şi de business în vederea atragerii de finanţări de tip grant şi equity; CIO – Program educaţional de inovare şi CTO – Program educaţional dedicat tehnologiilor emergente.
Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace şi European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice. AGERPRES