A fost lansat proiectul Timişoara Centrum, o investiție de 90 de milioane de euro

Timisoara CentrumProiectul Timişoara Centrum, o investiţie de 90 de milioane de euro, a fost lansat marţi, în Sala Senatului Universităţii Politehnica din municipiu. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că noua investiţie va crea peste 2.000 de locuri de muncă.

“Anunţăm lansarea unei noi investiţii substanţiale în Timişoara, declarat în 2013 şi în 2014 de Revista Forbes drept oraşul cel mai dinamic din România (în privinţa investiţiilor şi a dezvoltării – n.r.). Mă bucur că o zonă care era în paragină a fost asanată (…). Acolo va apărea ceva foarte frumos pentru oraşul Timişoara. Noi vom deveni cel mai puternic centru comercial şi de business din această parte a Europei. Se va dezvolta turismul comercial, cel cultural şi cel de agrement. O investiţie de 90 de milioane de euro bucură orice oraş”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Ali Ergun Ergen, expert în retail, a subliniat faptul că Timişoara Centrum este “un produs viu, generator de idei şi de provocări, care delimitează o metamorfoză continuă, mai degrabă decât un proces de construcţie”.

Timişoara Centrum se va dezvolta într-o zonă centrală a oraşului, între Gara de Nord şi Piaţa Operei, pe o suprafaţă de 70.000 mp, unde se va construi un country club de 3.000 mp, ce va include un spa, centru wellness, sală de fitness, piscină de acoperiş, restaurante, cinema multiplex, zonă de divertisment, dar şi un operator DIY încorporat, care va ocupa 10.000 mp. Timişoara Centrum ar urma să se finalizeze spre finele anului 2017.

În Timişoara vor mai fi deschise în următorii doi ani încă patru malluri, care vor crea peste 2.000 de locuri de muncă, a mai spus primarul Nicolae Robu. AGERPRES