A fost lansat oficial ArcaBoard – un vehicul zburător propulsat electric

arca_boardArcaBoard, un vehicul zburător propulsat electric, a fost lansat oficial pe 24 decembrie, de ARCA Space, dispozitivul având preţul de 19.900 de dolari, iar primele livrări sunt programate începând din 15 aprilie.

“Pentru prima oară în istorie, fiecare persoană va avea posibilitatea să zboare oriunde doreşte, oricând doreşte”, susţin producătorii. Ei prezintă ArcaBoard drept “primul vehicul revoluţionar de la apariţia bicicletei, a automobilului sau avionului”.

ArcaBoard este o maşină zburătoare propulsată electric, având 272 cai putere şi 203,000 W, fiind, potrivit comunicatului, “cel mai puternic şi mai uşor vehicul personal creat vreodată”. ArcaBoard se poate deplasa în orice direcţie, înainte şi înapoi. Preţul de achiziţie este de 19.900 de dolari americani, poate fi comandat pe site-ul ARCA, iar primele unităţi vor fi livrate începând cu 15 aprilie 2016.

“ArcaBoard este un vehicul revoluţionar. În ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospaţiale care ţinteau către cer. Acum, am folosit cunoştinţele însuşite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura”, afirmă Dumitru Popescu, preşedinte ARCA Space Corporation.

ArcaBoard este construită din materiale compozite, are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm şi o greutate de 82 de kilograme. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg să zboare. Vehiculul poate să zboare la o înălţime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/ h. Performanţa este limitată de senzorii care o echipează. Anduranţa maximă este de 6 minute, dar cu accesoriul ArcaDock bateriile pot fi reîncărcate în 35 de minute.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospaţială, cu sediul în Las Cruces – New Mexico (SUA), al cărei obiectiv principal este explorarea spaţială. AGERPRES