Viorel Scripcariu a obţinut un nou mandat de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, în urma alegerilor care s-au desfăşurat în cursul zilei de luni obţinând 65,04% din voturi.

La alegerile pentru funcţiile de rector şi director de Departament şi pentru membru în structurile de conducere Senat, Consiliul Departamentului şi Consiliul Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie şi Bioinginerie Medicală a fost înregistrată o participare de 96,17 la sută. Astfel, din 837 de cadre didactice, cercetători şi studenţi eligibili să voteze, 805 dintre aceştia şi-au exprimat opţiunea de vot.

Pentru funcţia de rector au candidat prof.univ.dr Mihai Danciu şi prof.univ.dr Viorel Scripcariu, care se afla la al doilea mandat.

Urmare a votului cadrelor didactice, cercetătorilor şi reprezentanţilor studenţilor, rectorul în funcţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Viorel Scripcariu a primit 506 voturi, ceea ce înseamnă un procentaj de 65,04%, iar Mihai Danciu – 272 voturi, respectiv, 34,96 la sută din sufragii.

Voturile exprimate în cadrul alegerilor sunt pentru Senat, membrii Consiliilor Facultăţilor, Directorii de Departament, precum şi membrii Consiliilor Departamentelor. AGERPRES