A doua generaţie Audi Q3 va fi disponibilă a dealeri începând cu luna noiembrie

Noul Audi Q3 este un SUV de familie polivalent. Asemenea modelelor premium din vârful gamei Audi, şi Q3 dispune de un sistem de operare şi afișare complet digitalizat, de soluții variate de infotainment, plus sisteme inovatoare de asistență. Toate acestea sporesc confortul, alături de suspensiile optimizate. Noul Audi Q3 va ajunge la dealerii din Europa începând cu luna noiembrie 2018.

Audi oferă trei versiuni de faruri. Versiunea de top este cea cu tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive care iluminează şoseaua în manieră inteligentă. Alături de unitatea de comandă a sistemului de aer condiţionat, aflată dedesubt, MMI touch este înclinat cu 10 grade spre şofer. Toate afişajele, butoanele şi elementele de comandă au poziţii ergonomice. Scaunele confortabile permit o poziţie sportivă, cu volanul dispus în unghi corespunzător.

În comparaţie cu modelul predecedent, noul Audi Q3 a crescut, practic, în toate direcţiile. Are lungimea de 4.485 milimetri, lăţimea de 1.856 milimetri şi înălţimea de 1.585 milimetri.Ampatamentul, mărit cu 77 de milimetri, permite un spaţiu interior generos şi totodată versatil:scaunele din spate pot fi mutate în faţă şi în spate cu 150 de milimetri. Spătarele fracţionate 40:20:40 pot fi înclinate în şapte poziţii. În funcţie de poziţia scaunelor din spate şi a spătarelor acestora, capacitatea portbagajului variază între 530 şi 1.525 de litri. Podeaua portbagajului poate fi ajustată pe trei niveluri, iar sistemul de acoperire a spaţiului pentru bagaje poate fi introdus sub podea când nu este folosit. Hayonul electric, care poate fi deschis şi închis prin simpla mişcare a piciorului, este disponibil ca dotare opţională.

Conceptul de operare şi afişare a fost refăcut în detaliu. Astfel, se constată că Audi a depăşit complet era analogică. Chiar şi echiparea de bază include un panou digital de instrumente cu diagonala ecranului de 10,25 inchi. Şoferul îl foloseşte prin intermediul volanului multifuncțional. Cu sistemul de navigaţie MMI plus, care este varianta de top, afişarea se face pe Audi virtual cockpit, care oferă şi multe alte funcţii adiţionale. Este oferit şi un ecran tactil adiţional, de 10,1 inchi. Opţional, şoferul poate alege afişajul Audi virtual cockpit plus, care este mai mare şi oferă trei moduri diferite de afişare, inclusiv un ecran nou, deosebit de sportiv.

Sistemul de infotainment de top oferit pentru Audi Q3 pune la dispoziţie aceleaşi funcţii ca în segmentele auto superioare. Modulul de transfer de date suportă standardul LTE Advanced şi integrează un hotspot WiFi pentru dispozitivele mobile ale pasagerilor. Sistemul de navigaţie recunoaşte preferinţele şoferului în baza călătoriilor anterioare şi poate face astfel sugestii adecvate pentru rută. Gama Audi connect completează navigaţia cu informaţii on-line din trafic, precum şi cu funcţia de căutare a punctelor de interes şi informaţii privind locurile de parcare şi staţiile de alimentare, care apar direct pe harta de navigație

Între sistemele de asistenţă se remarcă adaptive cruise assist. Este un sistem care încorporează funcţiile asistenţilor adaptive speed assist, traffic jam assist şi active lane assist. Astfel, sistemul asistă şoferul controlând automobilul longitudinal şi lateral şi sporește confortul, mai ales la drum lung. Audi Q3 simplifică manevrele strânse datorită celor patru camere video de 360 de grade.


La lansare, Audi oferă noul Q3 cu patru versiuni de motor, dintre care trei pe benzină şi unul diesel, în combinaţie cu tracţiunea faţă sau tracţiunea integrală. Puterile se încadrează între 110 kW (150 CP) şi 169 kW (230 CP). Toate motoarele sunt unităţi cu patru cilindri şi cu injecție directă de combustibil şi cu supraalimentare cu turbină, oferind putere mare, rafinament şi eficienţă. Pentru transmisia puterii este utilizată cutia de viteze manuală cu şase trepte sau cea automată S tronic cu şapte trepte schimbate extrem de rapid de sistemul automat. În off-road, tracţiunea integrală permanentă asigură senzaţii extraordinare la volan, cu tracţiune optimă şi stabilitate de nezdruncinat. Sistemul opţional hill descent control poate fi activat acţionând un buton şi menţine viteza selectată pe teren înclinat. Șoferul poate varia caracteristicile dinamice ale automobilului său Audi Q3 în funcţie de situaţia de mers, de condiţiile de drum şi de nevoile personale, folosind sistemul de manevrabilitate Audi drive select cu şase moduri diferite, de la deosebit de confortabil, la extrem de eficient sau extrem de sportiv.