Încercând să răspundă constructiv la pandemia COVID-19, numeroși arhitecți din întreaga lume au apelat la ceea ce știu cel mai bine: design și inovație. Noile restricții impuse societății au reprezentat un catalizator pentru a regândi o mare parte din ceea ce ne asumăm în mediul construit. Modul în care lumea s-a adaptat la acest nou stil de viață poate prognoza noi norme în urma focarului COVID-19.

Deși nu putem spune exact cum va arăta viitorul, putem examina tendințele, tactica și conceptele actuale, care au jucat un rol uriaș în timpul pandemiei. Următoarele tendințe pot avea impact de lungă durată asupra modului de proiectare a orașelor.

La nivel mondial, oamenii lucrează de acasă datorită măsurilor de blocare COVID-19. În districtele de afaceri centrale, clădiri mari de birouri și zgârie-nori au rămas pustii. Acum, că lucrările se fac de la distanță, unii reevaluează nevoia de spații atât de mari și costisitoare.

Inclusiv CEO-ul Barclays, Jes Staley, a declarat pentru BBC: „Va exista o ajustare pe termen lung a strategiei noastre de localizare. Obișnuința de a pune 7.000 de oameni într-o clădire poate fi considerată de domeniul trecutului”. Munca la distanță ar reduce cu siguranță costurile. Cu toate acestea, absența acestor birouri poate fi în detrimentul întreprinderilor din jur. Prin urmare, o realocare pe termen lung a utilizărilor clădirilor în districtele centrale de afaceri poate fi o opţiune.

 

Citiți articolul integral pe EuroUrbanism.ro