Aproape 96% dintre angajații români consideră că standardele care certifică nivelul de reziliență al unei clădiri în fața unei pandemii sunt nu doar utile, ci și necesare în contextul actual, arată un sondaj inițiat de Genesis Property în rândul a 1.208 de angajați din toată țara. Certificarea unei clădiri în fața riscurilor aduse de pandemie a devenit un aspect important pentru cei mai mulți angajați români, iar 85% spun că este important pentru ei să lucreze într-o clădire sănătoasă în viitor.

Aproape 76% dintre angajați consideră că o clădire certificată poate limita riscurile pentru sănătatea lor și a familiilor lor și contribuie la reducerea nivelului de stres pe care îl resimt ca urmare a pandemiei. În prezent, 70% dintre aceștia sunt în continuare îngrijorați privind riscurile de răspândire a virusurilor și bacteriilor alimentate de sisteme ineficiente de ventilație sau de o igienizare necorespunzătoare a suprafețelor din biroul lor.

„Cei mai mulți angajați vor să se întoarcă la birou și au devenit extrem de atenți la sănătatea clădirii în care lucrează. Un mediu de lucru sănătos contribuie la limitarea riscurilor epidemiologice și le oferă mai multă încredere că se pot întoarce la birou. Mai mult, calitatea spațiului de lucru a devenit în ultimul an, pentru aproape 60% dintre angajați, un criteriu important pe care îl vor lua în calcul atunci când își vor căuta un job nou în viitor. Astfel, existența unui mediu de lucru sănătos devine un avantaj competitiv pentru angajatori în strategia de atragere și retenție a talentelor, spune Ștefan Tudos, vicepreședinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienți.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro