Un număr de 700 de jucători profesionişti din întreaga lume participă la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Esports, care este organizată la Iaşi, în perioada 24 august – 3 septembrie, România fiind reprezentată în competiţie de jucători valoroşi, cu rezultate importante în competiţiile internaţionale.
Primii jucători au aterizat la Iaşi sâmbătă şi duminică, aceştia venind din Germania, Argentina, Statele Unite şi Suedia. Urmează ca în aceste zile să ajungă la Iaşi şi restul participanţilor, în total fiind 700 de jucători din 120 de ţări de pe toate continentele.
Echipele şi jucătorii ce vor reprezenta România vor ajunge la Iaşi pe parcursul acestor zile şi vor intra în cantonament.
Jucătorii se vor înfrunta, începând cu 26 august, în competiţiile Campionatului pentru titlul de campioni mondiali şi premii totale de 500.000 de dolari: trei competiţii pe echipe pentru jocuri de PC, Counter-Strike: Global Offensive, Counter-Strike: Global Offensive Female si Dota 2, două competiţii pentru jocuri de consolă, eFootball şi Tekken şi două competiţii pentru jocuri mobile, PUBG Mobile şi Mobile Legends.
„Promisiunea noastră de a pune Iaşiul pe harta mondială a sporturilor electronice se adevereşte. Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe cei 700 de jucători din întreaga lume care vor cunoaşte cultura noastră şi vor vorbi despre ea în ţările din care vin, fie că vorbim de SUA, fie de Suedia sau Australia. Ochii întregii lumi stau aţintiţi asupra Iaşiului, doar tag-ul #IASI2023, folosit pe reţelele de socializare, a strâns milioane de vizualizări”, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.
Campionatul Mondial de Esports este parte a Digital Throne, un festival organizat pe perioada a 10 zile, în cadrul căruia vor avea loc, în zona Palatului Culturii din Iaşi, o multitudine de activităţi conexe şi evenimente, precum Comic Con, talk-uri despre industria de esports, workshop-uri educative şi showmatch-uri cu invitaţi speciali. Festivitatea de închidere a Digital Throne are loc pe 1-3 septembrie cu o serie de concerte cu unii din cei mai apreciaţi artişti internaţionali şi locali: Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, B.U.G. Mafia, Subcarpaţi şi mulţi alţii.
Ca parte a Digital Throne, Iasi2023 găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Esports. AGERPRES