Internetul lucrurilor (IoT) este despre transformarea obiectelor fizice în obiecte inteligente. Conectează obiecte bazate pe senzori la o infrastructură partajată. Această infrastructură poate fi un Extranet, Internet sau o rețea care elimină necesitatea unei interacțiuni de la om la computer pentru a face schimb de date. Puteți controla aceste dispozitive dând comenzi de pe PC sau smartphone. În prezent, putem conecta aproape totul la internet pentru a ne asigura noi modalități de a ne ușura viața.
Internetul lucrurilor se extinde rapid, iar noile sale caracteristici deschid ușa către o clasă complet nouă de produse, cum ar fi clădiri automate inteligente, mașini inteligente, proiectare asistată de date, construcții și multe altele. Potrivit Global Data, piața globală IoT va atinge venituri de 1,1 trilioane de dolari până în 2024.
Scopul arhitecturii este de a servi oamenii și de a face viața cotidiană mai ușor de gestionat. IoT în arhitectură se află în centrul diferitelor sisteme care leagă, monitorizează și reglementează datele noastre. Acestea pot oferi soluții în multe domenii, atât în domeniul designului, cât și al practicii. Iată aplicațiile de top ale IoT în arhitectură și design.
Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Arhitectură și Urbanism, EuroUrbanism.ro