60 de producători vor participa la festivaul RO-Wine de la Cluj-Napoca

Chios Social Lounge va găzdui pe 26 şi 27 octombrie cea de-a doua ediţie clujeană a RO-Wine I The International Wine Festival of Romania, la care vor participa aproximativ 60 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania, Franţa, SUA, Uruguay, Argentina şi Noua Zeelandă.

Producătorii şi importatorii care au participat şi la The Harvest Wine Festival vor prezenta publicului din Cluj şi vinurile „en-primeur” sau noutăţile din portofoliu pe care le-au dezvăluit în premieră la Bucureşti, alături de propria selecţie de vinuri premium şi superpremium.

„În afară de obişnuita selecţie riguroasă a producătorilor şi importatorilor de vin – pentru că vor participa, ca de obicei, doar actorii de pe piaţă care au dovedit calitate şi constanţă în furnizarea de calitate – am introdus în acest an, cu ocazia Harvest Wine Festival de la Bucureşti, şi oportunitatea de a gusta fie probe de tanc sau probe de barrique, fie vinuri care nu au fost încă lansate comercial. Aceste eşantioane necomerciale vor fi prezentate alături de tradiţionalele cinci vinuri de top ale producătorilor. Va fi, aşa cum am dovedit la toate ediţiile de până acum, un festival dedicat plăcerii simţurilor, experienţei, învăţării, bunului gust şi calităţii”, spune Marinela V. Ardelean, co-organizator al RO-Wine l The International Wine Festival of Romania.