60 de mii de vizitatori sunt așteptați la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015

indragrafoodÎn 2015, CARNEXPO, cel mai mare târg dedicat industriei cărnii și zootehniei din Sud-Estul Europei a fuzionat cu INDAGRA FOOD, târgul internațional pentru industria alimentară, transformându-se în cea mai importantă platformă de promovare pentru producătorii români și investitorii străini interesați de piata agro-alimentară românescă.

Miercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficială INDAGRA FOOD & CARNEXPO în cadrul centrului expozițional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimează un număr de peste 60 de mii de vizitatori specializați din peste 27 de țări. La standurile celor peste 170 de companii românești și străine, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască ultimele tendințe și apariții în ceea ce privește evoluția tehnologiilor din industria agro-alimentară la nivel global. Aceasta expozitie reprezintă un bun prilej să arătăm tuturor că România este un partener de încredere la nivel european, iar produsele procesate românești sunt competititve pe piața agro-alimentară internațională.

“Anul 2015 a redat speranța unor vremuri mai bune în rândul producătorilor români, odată cu reducerea TVA-ului la alimente pe întreg lanțul de producție. Încă de acum doi ani, această măsură era mult așteptată în industria cărnii, unul dintre obiectivele CARNEXPO 2013 și cea mai mare provocare a momentului fiind reducerea TVA la carne și preparate din carne. Ne bucurăm că mesajul nostru a depășit barierele anilor trecuți și putem vorbi astăzi, despre supraviețuirea industriei cărnii din România și de o nouă perspectivă pentru întreaga industrie alimentară”, a declarat Eugen Capra, general manager CARNEXPO.

Producătorii din industria cărnii și-au dorit un eveniment complet, axat pe promovarea tuturor segmentelor de bază, începând de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje și nu în ultimul rând, retail. Cu alte cuvinte, un produs agro-industrial INTEGRAT. INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2015 reunește cererea și oferta celor mai importanți producători, importatori și furnizori din industria alimentară, deschizând vizitatorilor accesul la surse noi de informare privind produsele, echipamentele și tehnologiile actuale, în scopul dezvoltării agriculturii și industriei alimentare din România, în acord cu cele mai exigente standarte internaționale.

Uniunea Europeană continuă să fie principalul partener în comerțul exterior cu produse agro-alimentare al României. Astfel, în primele cinci luni din anul 2015, livrările către statele membre UE au avut o pondere valorică de 61,8%, iar achizițiile intracomunitare de produse agroalimentare au deținut o pondere de 79,9%.

Potrivit datelor MADR, exporturile României de produse agroalimentare au înregistrat în primele cinci luni ale acestui an un plus de 16 procente, față de aceeași perioadă din 2014, până la un nivel de 2,05 miliarde de euro, în timp ce importurile au depățit cu 12,8% valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, totalizând 2,198 miliarde de euro. În aceste condiții, deficitul balaaței comerciale cu produse agroalimentare a fost de 148,1 milioane de euro, în scădere cu 34,4 milioane euro (-18,8%) față de nivelul înregistrat în perioada similară din anul 2014, când soldul negativ s-a ridicat la valoarea de 182,5 milioane de euro. Venituri mai mari au fost obținute din exporturile de semințe de rapiță, boabe de soia, carne de ovine sau caprine, carne de pasăre, ciocolată și brânzeturi.

Din 28 octombrie, se deschid porțile celor mai importante 4 evenimente ale toamnei, cu tematici complementare:

INDAGRA FOOD & CARNEXPO – cel mai mare târg dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei. Acesta va avea savoarea unui Cooking show de excepție, oferit de bucătari șefi din trei țări, care vor găti “a la française”, “al italiano” și “al espanol”.

Cel mai mare și important eveniment agricol din România, INDAGRA – Târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei. Evenimentul reprezintă cea mai complexă manifestare de acest gen, având ca scop promovarea agriculturii din țara noastră, potențialului zootehnic autohton, viticulturii și produselor tradiționale bio.

ALL PACK – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice. Cele mai importante firme din domeniu vor prezenta, cu ocazia participării, soluțiile cele mai noi și mai inovatoare din această industrie.

EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și nonalcoolice. Până în acest moment se înregistrează o creștere de 10% a numărului de firme expozante, față de anul 2014, și o creștere de 20% a suprafeței de expunere, față de ediția precedentă.