30 dintre cei mai tineri programatori din România s-au întâlnit cu o parte a miniştrilor din guvernul Cioloș

Un număr de 30 dintre cei mai tineri programatori din România s-au reunit pe 5 martie la Palatul Victoria, “pentru a arăta tuturor că tehnologia poate fi integrată într-un mod distractiv în vieţile tuturor, inclusiv în actul de guvernare”, informează un comunicat al Executivului.

La evenimentul “Hour of Code” au participat Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Adrian Curaj, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, şi Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională şi Radu Puchiu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru.

“Vreau ştiinţă şi informatică în toate şcolile pentru a da o şansă suplimentară copiilor noştri, beautiful minds! Mi-a plăcut mult răspunsul unui micuţ programator: ‘Programez pentru că dacă nu am programa noi, am fi programaţi de alţii’,” a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, citat în comunicat.

De asemenea, Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, a transmis tinerilor programatori: “Avem şanse că avem în ţară iniţiative minunate ca aceasta şi avem profesori inimoşi care contribuie la educaţia hi-tech a copiilor. E un apel şi spre companii şi organizaţii să sprijine proiecte de acest tip”.

“Sunt impresionată să văd cât de curioşi sunteţi, dragi copii, având şi eu acasă o fetiţă micuţă, dar foarte curioasă. Curiozitatea te face mai deştept, mai câştigat în informaţia dobândită şi tot astfel îi încurajez şi eu pe părinţii voştri să fie curioşi cu privire la felul în care este condus oraşul sau cum este condusă ţara”, le-a spus tinerilor programatori Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. AGERPRES