Securitatea cibernetică a devenit o problemă foarte importantă în ultimul an. Trecerea la munca la distanță la un nivel fără precedenta adăugat o altă variabilă situației, oamenii accesând acum datele companiei din afara competenței rețelelor IT ale angajatorilor și a infrastructurii de securitate cibernetică.

Securitatea cibernetică devine ceva ce angajaților li se cere să își asume. În calitate de profesionist în domeniul resurselor umane, aceste preocupări privind securitatea cibernetică au o dimensiune unică, dat fiind că resursele umane au acces de neegalat la datele sensibile ale angajaților și ale companiei.

VPN-urile au devenit instrumente neprețuite de securitate cibernetică pentru lucrătorii la distanță din toate industriile, deoarece tot mai mulți oameni accesează datele și rețelele companiei din propriile case. Scopul unei rețele VPN este de a ajuta la stabilirea unei conexiuni de rețea protejate prin criptarea traficului dvs. de internet și disimularea identității dvs. online. Obiectivul este de a face dificilă urmărirea, interceptarea și furtul datelor de către actori sau intruși neautorizați.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro