mobilPay WalletPeste 20.000 de proprietari din București au acces, începând cu luna decembrie, la plata întreținerii direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul plăților digitale din România.

Potrivit reprezentanților NETOPIA, bucureștenii au acces la noua metodă de plată a costurilor de întreținere, în baza unui parteneriat încheiat cu Scomet.ro, cel mai mare provider de servicii de administrare a blocurilor de locuințe din capitală.

Astfel, locatarii tuturor celor 21.400 apartamente, administrate de 316 asociații de proprietari din București, care colaborează cu Scomet, pot plăti rapid, comod și simplu, direct de pe smartphone, toate serviciile de întreținere lunare.

”Avangarda plăților mobile se extinde la nivelul gesturilor simple, care ne fac viața ușoară. Ce poate fi mai comod decât să înlocuiești vizita lunară la administratorul blocului cu o simplă comandă pe telefonul din buzunar. Salutăm deschiderea către inovație a partenerilor noștri de la Scomet, și le promitem tuturor românilor, nu doar bucureștenilor, noi facilități care să le ușureze viața de zi cu zi”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Pentru a avea acces direct la plata întreținerii prin portofelul digital dezvoltat de NETOPIA, locatarii din portofoliul Scomet trebuie să acceseze de pe telefonul mobil get.mobilpay.com, să își descarce aplicația compatibilă cu sistemele de operare Android sau iOS, să înregistreze și să confirme cardul bancar.

Plăţile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important anul acesta, numărul tranzacţiilor procesate crescând cu peste 300%, în timp ce valoarea lor a urcat cu peste 20%.

Plățile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de introducerea opţiunii de achiziție online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda şi Cluj-Napoca, de implementarea, în premieră, a opțiunii de plată cu portofelul digital în hipermarket, la două magazine Cora din București, dar și în lanțul de restaurante Chopstix din Capitală. Din 2015, utilizatorii portofelului digital pot achita inclusiv taxa de pod de la Fetești sau amenzile de circulație.