Peste 200 de antreprenori locali şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale din domeniu şi-au anunţat participarea la Premiile industriei regionale de IT & Outsourcing, care vor fi oferite în cadrul Galei PIN AWARDS 2023, pe 11 mai, la Centrul de evenimente Agora din Iași. Peste 70 de nominalizări au fost făcute pentru cele 16 premii oferite în cadrul evenimentului.

Un juriu format din 14 membri, reprezentanţi ai mediului universitar tehnic din Iaşi şi antreprenori din industria IT&O, va decide cine vor fi câştigătorii trofeelor, care se acordă, ca şi în anii anteriori, pe trei secţiuni: Companii, Proiecte, Oameni.

În cadrul secţiunii „Companii” se vor acorda şase premii, pentru „Cea mai activă companie ITO din Moldova de Vest (cu excepţia Iaşului)”, pentru „Startup-ul anului”, „Compania IT a anului”, „Noul concurent al anului”, „Compania de externalizare a anului”, precum şi pentru „Tranzacţia anului pentru o companie IT locală”.

Alte şase premii vor fi acordate în cadrul secţiunii PROIECTE, în cadrul căreia ecosistemul PIN va recompensa „Dezvoltarea biroului anului” şi „Impactul în comunitate”, dar şi iniţiative precum: „Iniţiativa educaţională a anului”, „Cea mai bună iniţiativă de branding pentru angajatori”, „Cea mai bună iniţiativă IT&O din Republica Moldova” şi „Iniţiativa CSR a anului”.

Iar în secţiunea Oameni din IT&O, trofeele PIN AWARDS 2023 vor merge către cei pe care juriul va decide că merită titlul de „Managerul anului”, „Femeia anului în ITO”. În plus, tot în cadrul acestei secţiuni vor fi acordate şi „Premiul pentru întreaga activitate”, precum şi „Premiul special al juriului”.

Organizatorii evenimentului anunţă că „ediţia din acest an aduce şi o noutate pentru publicul ieşean: un forum deschis dezbaterilor pe tema IT şi outsourcing, facilitate de Răzvan Rughiniş, profesor la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Co-Founder la Innovation Labs România, şi Cristian Paţachia-Sultănoiu, Development& Innovation Manager Orange Romania. De asemenea, în cadrul Galei se va lansa People of Tech, o nouă comunitate dedicată pasionaţilor de tehnologie.