14 milioane de lei mai sunt necesare pentru finalizarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort

Transalpina-Ski-ResortPrimarul staţiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu, a declarat că a solicitat Guvernului să achite restul de 14 milioane de lei pentru finalizarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort.

“Nu mai este o sumă mare de plătit, ar mai fi etajele superioare ale parcării supraetajate, hotelul de baza pârtiei şi alte lucrări mărunte. Au mai rămas aproximativ 14 milioane de lei de achitat şi ar fi bine ca până la începutul sezonului de schi această sumă să fie achitată şi astfel la aproape 4 ani de începutul investiţiei am putea spune că în cele urmă s-a finalizat. Este cel mai modern domeniu schiabil din România, în cei trei ani de funcţionare deja numărul turiştilor a crescut la zeci de mii cu siguranţă, în acest an sunt convins că amatorii sporturilor de iarnă vor fi din ce în ce mai mulţi”, a precizat edillul din Voinesa.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort este o investiţie guvernamentală în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei, fiind demarată în anul 2011 de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regioanle. Domeniul include trei pârtii de schi la cota 2000 de metri, o instalaţie de telegondolă şi mai multe instalaţii de teleschi şi telescaun. Acest domeniu schiabil se află pe malul Lacului Vidra în Munţii Lotrului.

Investiţia a inclus şi un lac pentru tunurile cu zăpadă, o parcarea supraetajată şi un hotel. Lucrările au fost sistate la un moment dat în anul 2013, deşi domeniul fusese inaugurat în iarna anului 2012, când fuseseră realizate 75% din lucrări. AGERPRES