11.000 dintre clienții Volksbank România au acceptat oferta BT de conversie în euro sau lei a creditelor în franci

franciPeste 17.000 de clienți ai Volksbank România (VBRO) s-au programat, în ultimele două luni, pentru a discuta oferta de conversie în lei sau euro a creditelor luate în franci elvețieni, iar 11.000 dintre aceștia au semnat condițiile Băncii Transilvania (BT), potrivit unui comunicat de presă al BT. Oferta unică de conversie a creditelor CHF în euro sau lei este valabilă până la data de 31 iulie 2015.

Rezultatele înregistrate până în prezent referitoare la oferta de conversie arată că peste 11.000 de clienți (60% din totalul celor care pot beneficia de ofertă) au semnat contractele aferente, devenind astfel clienți BT.

În plus, de la începutul campaniei, din 4 mai 2015, și până la ora actuală, peste 17.000 de clienți Volksbank România, reprezentând 95% dintre cei vizați, s-au programat pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO și BT. Dintre aceștia, 72% (13.000 de persoane) au acceptat condițiile, în sensul că fie au semnat deja, fie s-au programat pentru semnarea contractelor, în perioada următoare.

Pe de altă parte, 96% dintre clienții care au acceptat oferta au ales ca monedă de conversie leul.

Potrivit sursei citate, oferta BT și VBRO vizează: returnarea sumelor deja plătite de clienții cu credite în franci elvețieni, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold, respectiv reducerea de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din franci, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv și nerecuperat de clienți până la data conversiei.

În plus, oferta poate fi accesată în peste 100 de sedii VBRO din țară, pentru localizarea unităților putând fi consultat site-ul Volksbank România.

Potrivit datelor Băncii Naționale a României, portofoliile băncilor comerciale din România aveau, la 1 ianuarie 2015, un număr de 65.000 de persoane cu credite în franci elvețieni, dintre care peste 36.500 au solicitat, până la începutul lunii iunie, conversia sau restructurarea împrumuturilor. Din totalul cererilor de conversie sau restructurare a creditelor în franci elvețieni, 15.594 au fost soluționate, iar 20.000 sunt în lucru. În acest context, un număr de 30.000 de clienți nu au înaintat băncilor nicio cerere de conversie sau restructurare a creditelor pe care le au în această monedă.

În data de 15 ianuarie 2015, francul elvețian s-a apreciat puternic pe piețele internaționale, câștigând aproape 30% în raport cu moneda euro, după ce Banca Națională a Elveției (BNS) a renunțat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat în ultimii trei ani. Până în acest moment, doar Banca Transilvania a venit cu o schemă de conversie a creditelor contractate în franci elvețieni. AGERPRES