MMM Clinici Private 2016 iunieImpunerea unui sistem sanitar competitiv, ghidat de norme legislative coerente și cu servicii de calitate, axat doar pe îngrijirea în condiții cât mai bune a pacienților care, de multe ori, în prezent, își caută sănătatea în alte țări. A fost unul dintre subiectele abordate în cadrul dezbaterilor Conferinței Naţionale de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private – ediţia a VI-a, ce a avut loc în perioada 10-12 iunie, la Hotelul Iaki, din Mamaia.

 

Evenimentul organizat de Oameni şi Companii, în parteneriat cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) și cu susținerea Alianței pentru Sănătate din România (APSR), a reunit o sută de reprezentanți ai clinicilor și spitalelor private, care, alături de oficialii din sistemul sanitar prezenți, au creionat realist harta pieței serviciilor medicale din România, ținând cont de organizarea și finanțarea acesteia. Discuțiile interactive, moderate de Cristian Hotoboc, președintele PALMED și al APSR, s-au mai axat și pe impactul modificărilor legislative de până acum și pe norme ce se impun, pe lipsa de predictibilitate a domeniului și pe planul național de retenție a medicilor.
Printre participanţii acestei ediţii s-au numărat Radu Țibichi, Preşedinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS); Dr. Diana Păun – Consilier de Stat, Administrația Prezidențială; Dr. Andrei Nanu – Șef Lucrări, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila; Radu Comșa – Expert, Alianța pentru Sănătate din România, Aliona Serbulenco -Viceministru al Sănătății, Guvernul Republicii Moldova; Dan Minoiu– Managing Associate, Mușat și Asociații, Stelian Muscalu – Analist Economic, Digi24TV; Corina Vicol – Vice-director Medical, Spitalul Internaţional Medpark; Prof. Dr.Ufuk Abacioglu, Mamara University – Radio Oncologist, Neolife Istanbul; Sergiu Neguț – Decan Asociat, Maastricht School of Management Romania; Cristian Filip, consultant ANMCS.

Cristian Hotoboc“A fost o discuție cu cărțile pe masă, fără menajamente sau ascunzișuri, despre cum stau, de fapt, lucrurile în sănătate, ce se așteaptă privații să se întâmple în acest domeniu și ce soluții le-ar putea oferi autoritățile, care, la rândul lor, și-au spus părerea, prin intermediul reprezentanților de rang înalt, prezenți la evenimentul nostru, care a devenit deja unul de tradiție, fiind la a cincea ediție”, a declarat Cristian Hotoboc, președintele PALMED și APSR. “Am discutat, printre altele, despre relația CNAS cu furnizorii de servicii medicale, despre cum ar putea fi îmbunătățită Legeanr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, dar și despre rolul Parlamentului în dezvoltarea sistemului sanitar. Toate acestea pentru ca și pacienții noștri să fie tratați la standardele din alte țări și pentru ca medicii, dar și investitorii să fie tratați cu respect și să beneficieze de condițiile pe care le merită”, a mai declarat Hotoboc.

dobre_eduard_2016

La rândul său, directorul executiv al PALMED, Eduard Dobre, și-a exprimat speranța că “principalii decidenți din sănătate vor ține cont de sugestiile celor prezenți și vor încerca să înlăture cât mai multe din hibele acestui sistem, pe care cei mai mulți români îl privesc cu teamă și neîncredere” . “Sănătatea românilor se află, de mulți ani, într-un impas, este timpul să acționăm cu toții și să-l urnim din prăpastie”, a arătat Dobre.

Conferința Națională de Management Medical Modern în Clinici și Spitale Private, proiect inițiat în anul 2011, oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret și eficient, între actorii principali din sectorul medical privat, autorități și specialiști din domeniu, cu scopul analizării deficiențelor existente și identificării celor mai bune soluții pentru a dezvolta sistemul medical românesc.
Alianța pentru Sănătate din România este o organizație non-guvernamentală, ce reunește organizații ale majorității actorilor din sistem: pacienți, medici și furnizori de servicii și produse medicale, și care are ca principal țel crearea unui climat propice asigurării asistenței medicale, centrate pe nevoile fiecărui cetățean.
Patronatul PALMED este o entitate juridică privată, reprezentativă la nivel național, având drept scop realizarea de activităţi de reprezentare, de susţinere şi de apărare a intereselor membrilor săi, în relația lor cu autoritățile publice și alte entități, activă în promovarea de politici constructive, în domeniul medical. PALMED reuneştepeste 50 de prestatori privaţi de servicii medicale.
Oameni și Companii se recomandă ca fiind un promotor al comunicării interinstituționale eficiente, în domeniul medical din România, având o experiență de peste 15 ani în furnizarea serviciilor de consultanță în domeniul comunicării directe active și 9 ani vechime în organizarea Conferințelor Naționale de Management Medical Modern.

 mmm_private_2016_2