Cu peste 320 de milioane de utilizatori activi, fără îndoială că Twitter este un instrument excelent de marketing. Îţi oferă multe oportunităţi de a te conecta la grupul tău ţinta. Joacă un rol important în planul de marketing. Acestea fiind spuse, trebuie să respecţi un „cod al bunelor maniere” şi să nu faci cele 10 greşeli de mai jos, pentru a nu-ţi îndepărta clienţii, actuali sau potenţiali.
#1 Să nu ai o strategie de marketing pentru Twitter
Prima şi cea mai importantă regulă în marketingul pe Twitter este că trebuie să ai o strategie. Stabileşte obiective, metode, cunoaşte-ţi punctele tari şi cele slabe. Unele tweet-uri ar putea deveni virale, dar nu poţi să stai şi să aştepţi ca şi celelalte să fie hit. Trebuie să ai un plan.
#2 Să îţi supravinzi brandul
Mulţi marketeri uita că social media este pentru a te conecta cu oamenii şi se concentrează mai mult pe a obţine câţi mai mulţi followeri decât pe a crea relaţii cu audienţele. Nu te poţi concentra exclusiv pe brandul pe care îl reprezinţi. Marketerii de succes nu doar promovează mesajele brandurilor lor şi atrag trafic pe site, dar şi construiesc relaţii cu followerii şi distribuie conţinut de la terţi.
#3 Să nu utilizezi rapoarte
Sunt foarte multe instrumente de analiza disponibile şi e dificil de ales cel mai bun dintre ele. Din fericire, Twitter are o platformă proprie, sau poţi folosi Hootsuite sau Buffer.
#4 Să ignori feedback-ul
Să ignori comentariile clienţilor pe Twitter e ca şi cum ai ignora un e-mail, sau mai rău, pentru că sunt publice. Pune temerile deoparte şi comunica cu followerii sincer şi deschis.
#5 Să cumperi followeri
Este una din cele mai mari greşeli; este mai bine să ai 100 de followeri cu care comunici activ decât 10.000 care nici nu ştiu că exişti.
#6 Să nu utilizezi hashtag-uri sau să le utilizezi incorect
Hashtag-urile creează vizibilitate, însă dacă sunt prea multe, enervează. Asigură-te că fiecare tweet are 1-2 hashtag-uri.
#7 Să automatizezi totul
Mulţi marketeri programează fiecare tweet şi trimit mesaje automat. Automatizarea îţi reduce din muncă, dar minimizează interacţiunea şi followerii ar putea simţi că le scrie un robot.
#8 Să publici mesaje scrise neglijent
Reciteşte-ţi mesajele înainte de a le trimite, nimeni nu citeşte mesaje scrise cu greşeli.
#9 Să nu fii sociabil
Oamenii urmează anumite branduri pentru a afla mai multe despre ele şi a fi la curent cu promoţii şi produse noi. Se aşteaptă să fii abordabil şi comunicativ. Nu fă greşeala de a poşta continuu conţinut promoţional. Iniţiază conversaţii, educa, distribuie informaţii din industrie.
#10 Să nu ai o „voce” consistentă de brand
Companii mari ca Microsoft, Google şi LinkedIn acordă atenţie sporită „vocii” de brand, adică stilului de scris şi tonului în comunicare. Personalitatea brandului pe care îl reprezinţi este dată de conţinutul pe care îl postezi şi de cuvintele pe care le foloseşti.
Sursa integrală a articolului, aici.