La nivel european, conform unor statistici, din 116 unicorni cu capital de risc, doar 4 sunt întreprinderi ce au rezultat din mediul universitar. 10 dintre cele mai promițătoare spin off-uri universitare din ecosistemul european au șanse de a se dezvolta fulminant în următorii ani.

Din fericire, necesitatea de a încuraja inovarea este un aspect pe care universitățile europene îl iau din ce în ce mai mult în considerare și, în ciuda unui început lent, există deja povești de succes.

Voliro –  cu sediul la Zurich, a dezvoltat roboți zburători avansați utilizați pentru inspectarea infrastructurilor critice învechite, cum ar fi poduri, silozuri, rezervoare de depozitare, corpuri de nave și conducte. În mod tradițional, aceste zone sunt adesea zone greu accesibile și expun oamenii la niveluri ridicate de risc, cum ar fi căderea de la înălțime sau intrarea în spații închise. Compania, care a fost înființată de ETH Zurich, a obținut anul trecut o rundă de lansare de aproximativ 1,9 milioane de euro, condusă de Alpana Ventures, cu participarea BackBone Ventures, Zürcher Kantonalbank și a unui grup de ,,Swiss Angels” foarte importanți.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Inovație și Tehnologie, Hackathons.ro