Venituri de 35 de milioane de lei pentru grupul DENT ESTET la nouă luni, în creștere cu 19% față de aceeași perioadă a lui 2017

Dent Estet, liderul pieței de medicină dentară din România, a încheiat primele nouă luni ale anului 2018 cu o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere de 19 procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai mari ponderi în evoluția cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului le au serviciile de protetică și implantologie dentară.

Într-o piață atomizată, cum este cea a serviciilor de medicină dentară, unde există peste 17.000 de cabinete medicale individuale în toată țara, Dent Estet rămâne un brand de succes și un model de business unic nu doar în țară, dar și în această parte a Europei. Rezultatele foarte bune înregistrate pe parcursul acestui an și ecartul continuu față de oricare alt competitor ne oferă premisele că ne vom apropia sau chiar vom atinge cifra de afaceri de 10 milioane de euro pe care ne-am propus-o pentru 2018”, spune Mihai Marcu, Președintele Consiliului de Administrație al MedLife.

În primele nouă luni ale anului, un număr de 22.000 de pacienți unici, dintre care 6.500 sunt pacienți noi, au vizitat clinicile grupului Dent Estet. În total, au fost efectuate peste 55.000 de vizite și intervenții în cabinet.

Dent Estet a demarat cea mai mare investiție din afara Bucureștiului odată cu deschiderea celor două clinici de la Sibiu, una pentru adulți și cea de-a doua pentru copii. Cele două clinici oferă un număr de 12 unități dentare (7 unități în clinica pentru adulți și 5 în cea pentru copii) și își propun să deservească atât pacienții din Sibiu, cât și pe cei din județele învecinate: Brașov, Vâlcea, Mureș, Alba, Deva, Hunedoara.

„Piața crește cu cel puțin 16-18% în fiecare an, iar potențialul de dezvoltare pe acest segment rămâne unul uriaș, având în vedere că 50% din populația din România încă nu merge la dentist. Cifrele înregistrate de noi se datorează atât creșterii numărului de unituri dentare, cât și a unei schimbări pe care am reușit să o aducem în comportamentul și în atitudinea pacientului cu privire la mersul la dentist. Observăm un transfer de opțiuni dinspre produse medii, către excelență în servicii și tratamente premium”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.          

În prezent, Dent Estet deține o rețea de 10 clinici, dintre care 7 în București, una în Timișoara și două în Sibiu. Echipa s-a extins la un număr de 320 de specialiști, dintre care peste 90 sunt medici, care au tratat de-a lungul timpului peste 80.000 de pacienți.

În ultimii doi ani, investițiile la nivelului clinicilor în tehnologii, materiale, echipamente și achiziții de aparatură se ridică la aproximativ 2 milioane euro, iar Dent Estet va investi mai departe în educație, inovație și dezvoltarea echipei de specialiști.

„Am reușit în cei aproape douăzeci de ani de când suntem pe piață să punem bazele unui brand solid și să definim noi trenduri. Ne bucurăm că am reușit să facem din modelul nostru de business o inspirație și pentru alți jucători de pe piață, deoarece împreună putem face ca aceasta să se dezvolte și să oferim pacienților cele mai înalte standarde de tratament. Mai mult decât atât, credem că nivelul înalt de educație și de pregătire al medicilor din țara noastră trebuie sprijinit de asocieri cu branduri internaționale de echipamente și tehnologii extrem de puternice, de aceea pe unele dintre ele le-am introdus chiar noi, în premieră în România”, adaugă dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids și Aspen Laborator.