Un număr de 35 de proiecte inovatoare, validate în prima ediţie a programului “Bursele ANIS”

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii – ANIS – anunţă înregistrarea unui număr de 35 de proiecte inovatoare în cadrul primei ediţii a programului “Bursele ANIS”, ce sprijină excelenţa în iniţiativele didactice de învăţare, predare şi cercetare studenţească.
“Ne bucură interesul crescut pentru programul Bursele ANIS, dezvoltat în parteneriat cu mediul academic, care va recompensa eforturile şi pasiunea cadrelor didactice tinere pentru adoptarea celor mai noi evoluţii din industrie şi va intensifica dialogul şi parteneriatele între sectorul tech şi mediul academic. Dorinţa noastră este să continuăm programul şi să-l dezvoltăm, astfel încât să devină unul dintre pilonii colaborării între industrie şi mediul academic şi un efort comun de acoperire a deficienţelor care se înregistrează de ambele părţi”, a declarat Florin Talpeş, liderul comitetului programului ‘Bursele ANIS’.
Programul se derulează în parteneriat cu mediul academic din România, iar scopul acestuia a constat în sprijinirea excelenţei în iniţiativele didactice de învăţare, predare şi cercetare studenţească.
În cadrul primei ediţii a iniţiativei au fost validate 35 de candidaturi. Astfel, conform regulamentului, profesorii trebuie să aibă cel puţin grad universitar de lector, vârsta de maximum 40 de ani, proiectele să dovedească introducerea unor cursuri noi sau actualizarea în proporţie de cel puţin 50% a unui curs existent în zone de interes precum AI/Machine Learning, Big Data, Fintech, Cybersecurity şi Healthtech şi/sau folosirea unor metode inovative de predare.
Lansată în luna iunie printr-o campanie de fundraising, prima ediţie a Programului “Bursele ANIS” se derulează prin susţinerea directă a companiilor Atos, Adobe, Bitdefender, Softelligence, Cornerstone şi Enea.
Înscrierea candidaţilor s-a făcut începând cu luna septembrie, urmând ca membrii comitetului să evalueze aplicaţiile şi să desemneze cele zece proiecte câştigătoare, care vor fi recompensate cu premii de 5.000 de euro fiecare. Comitetul este format din reprezentanţi ai companiilor tech şi cadre universitare cu experienţă din principalele centre universitare din România. Premierea cadrelor didactice va avea loc în cadrul galei ANIS din 30 octombrie 2018.
Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.
În cadrul Asociaţiei sunt reunite companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaţionale, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, care însumează o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro. AGERPRES