Turcii de la Dogu Pres deschid o fabrică de componente auto la Iaşi

Compania turcească Dogu Pres va construi la Iaşi o fabrică de componente auto, un proiect de tip greenfield, cu o investiţie de 10 milioane de euro. Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel şi de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producţie de 10.000 de metri pătraţi, pe o suprafaţă totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiţiei. Pentru etapa a doua, compania doreşte să investească în producţia de pompe auto de diverse tipuri.

România a fost selectată ca destinaţie finală pentru realizarea investiţiei în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni, în mai multe ţări din regiune. Reprezentanţii companiei turceşti au afirmat că au ales România din mai multe motive, printre care faptul că îşi doresc un amplasament în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienţii lor.

“Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investiţiile, susţinerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est şi a autorităţilor locale, precum şi posibilitatea de a găsi forţa de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României şi selectarea Iaşiului”, spun reprezentanţii Dogu Pres.

Compania a fost înfiinţată în Bursa, Turcia, în anul 1989 şi este un important producător de componente pentru injectoare auto, cu un număr de aproximativ 600 de angajaţi. Printre clienţii companiei se numără Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.