Toyota și Mazda își extind parteneriatul global

Producătorii auto niponi Toyota şi Mazda au semnat un contract pentru a intra într-o alianţă operaţională şi de acţionariat, cu scopul de a creşte în continuare parteneriatul existent. Înţelegerea este o confirmare a rezultatelor pozitive ale celor doi ani de colaborare şi discuţii dintre cele două companii şi este un punct de referinţă în ceea ce priveşte accelerarea şi consolidarea parteneriatului într-o manieră sustenabilă.

Concret, companiile au agreat să: 1. stabilească un joint venture care produce autovehicule în Statele Unite, 2. să dezvolte împreună tehnologii pentru vehicule electrice, 3. să dezvolte împreună tehnologii de conectivitate, 4. să colaboreze pentru tehnologii avansate de siguranţă şi 5. să extindă produse complementare.

Preşedintele Toyota, Akio Toyoda, a declarat: “Esenţialul parteneriatului nostru cu Mazda este că am descoperit un nou partener, care iubeşte cu adevărat maşinile. Totodată, a aprins spiritul competitiv Toyota, crescând atenţia noastră pentru a nu fi depăşiti de Mazda. Aceasta este o colaborare în cadrul căreia cei ce iubesc maşinile vor conlucra pentru a face autovehicule şi mai bune. Este, totodată, înfăptuirea dorinţei noastre de a nu lăsa maşinile să devină mărfuri vreodată.”

Pe 13 mai 2015, Toyota şi Mazda au iniţiat o colaborare pentru a dezvolta un parteneriat comun, cu beneficii reciproce, prin valorificarea resurselor celor două companii şi completarea mutuală a produselor şi tehnologiilor cu scopul de a face maşini şi mai atrăgătoare. De atunci, ambele companii au discutat diverse zone de explorat, bazându-se pe principiul creării unei relaţii de lungă durată, favorabilă şi de egalitate.

Pe termen mediu şi lung, cele două companii vor construi o relaţie ce respectă autonomia şi egalitatea celor două părţi şi vor acţiona eficient în proiectele agreate. Companiile vor accelera colaborarea bilaterală în calitate de parteneri pe termen lung şi vor contribui la dezvoltarea unei societăţi sustenabile prin depăşirea aşteptărilor clienţilor.

260 Total Views 1 Views Today