Spitalul Ponderas investeşte 3 milioane de euro în achiziţia de roboţi chirurgicali

Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei Medicale Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa de servicii medicale private, investeşte 3 milioane de euro în achiziţia sistemului chirurgical daVinci, format din doi roboţi chirurgicali.

Programul aduce ca noutate prezenţa a două sisteme de chirurgie computerizată, numite “daVinci Xi”. Unul dintre roboţi va fi destinat blocului operator, iar cel de-al doilea va fi instalat în Surgical Training Institute, centru dedicat instruirii continue a medicilor, înfiinţat în urmă cu 18 ani şi care deja a pregătit peste 2000 de chirurgi.

“În Ponderas Academic Hospital, daVinci Xi permite abordarea unor zone diferite, cu implicaţii complexe în chirurgia oncologica, urologie, bariatrie, pediatrie. Majoritatatea intervenţiilor chirurgicale sunt în urologie. E un plus de inteligenţa artificială adusă acestei tehnologii”, a spus medicul chirurg Cătălin Copăescu, fondatorul Ponderas.

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător din piaţa serviciilor medicale private, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a preluat în februarie 2016 spitalul Ponderas, un business românesc fondat în 2011 (deschis sub umbrela Delta Hospital) de către medicul Cătălin Copăescu, care controla pachetul majoritar de acţiuni. Valoarea tranzacţiei a fost estimată la 20 de milioane de euro.