Sorin Ducaru și echipa Invictus România, printre laureații Premiilor Aspen pentru leadership

Premiile Aspen pentru leadership au fost decernate, pe 11 decembrie, la Cercul Militar Naţional din Capitală.

“Este gala anuală a institutului nostru, decernăm premiile Aspen de leadership în domenii diverse, de la lucruri excepţionale în serviciul ţării la serviciul cu demnitate pentru militarii noştri, tehnologie, cultură, sport şi este şi un prilej de a ne strânge comunitatea Aspen. Sunt peste 500 de tineri şi tinere care au absolvit programele noastre de leadership. (…) Practic, astăzi onorăm ceea ce ne adună ca organizaţie, misiunea noastră, leadership bazat pe valori şi încercarea de a face din România o societate mai bună”, a afirmat preşedintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană.

Premiul referitor la leadership bazat pe valori i-a fost înmânat lui Sorin Ducaru. Potrivit Institutului Aspen România, pe 1 septembrie 2013, Ducaru a preluat funcţia de asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente. Este responsabil pentru oferirea de sprijin Consiliului Nord Atlantic şi privind consilierea secretarului general asupra evoluţiei provocărilor de securitate emergente şi impactul lor potenţial asupra securităţii NATO.

Premiul privind leadershipul referitor la sporturi şi societate i-a revenit echipei feminine a României, formată din Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă, care a cucerit medaliile de aur la proba feminină de dublu vâsle categorie uşoară, în septembrie, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Sarasota-Bradenton (Florida/SUA).

Premiul de leadership referitor la inovaţie şi tehnologie i-a revenit lui Cosmin Negrescu. El este fondatorul unui produs de software căruia i-a fost acordat premiul pentru cea mai bună inovaţie software la “European Search Awards” din 2016.

Premiul Aspen pentru leadership în domeniul artei şi societăţii i-a fost înmânat artistului Mircea Cantor.

Nu în ultimul rând, echipei Invictus România i-a revenit premiul referitor la leadership legat de serviciu cu demnitate (“Service with dignity leadership award”). România a fost reprezentată, în premieră, la Invictus Games Toronto – 2017, în perioada 23 – 30 septembrie, la şapte discipline sportive, de 15 sportivi, militari răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau în ţară.

Medaliile de aur pe echipe – proba de tir cu arcul compound – au fost câştigate de col. Nicuşor Pegulescu, rănit în anul 2009 în Afganistan, col (r) Dorin Petruţ, rănit în anul 2007 în Irak şi plutonier Ionuţ Butoi, rănit în anul 2008 în Afganistan. Medalia de argint la proba de tir cu arcul compound individual a fost câştigată de plutonier Ionuţ Butoi. Lt Ciprian Iriciuc, rănit în anul 2015 în Afganistan, a câştigat medalia de bronz la proba de canotaj în sală. Medalia de bronz la proba de atletism 1.500 m a fost câştigată de maior Laurenţiu Şerban, căpitanul Invictus Team România, rănit în anul 2006 în Afganistan. AGERPRES