Șase stiluri diferite de spumante medaliate, produse în podgoria Domeniile Panciu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Începând cu luna septembrie a acestui an, Domeniile Panciu, recunoscutul producător de vinuri din județul Vrancea, a atins un nou record național la capitolul vinuri spumante. Datorită condițiilor oferite de zona viticolă vrânceană, a fost posibilă producerea spumantelor în 6 stiluri diferite pe o singură podgorie.

“Cartea de vizită a brandului Domeniile Panciu o reprezintă vinurile spumante de calitate. Pentru a le produce e nevoie de terroir-ul și climatul potrivite, care pot asigura strugurilor un echilibru între zaharuri, aciditate și arome potrivit, de cunoștințe legate de metodele de producție, de echipamente specifice și de o echipă de oameni implicați și doritori să facă treabă bună”, spune Daniel Guzu, proprietar Domeniile Panciu.

Toate spumantele produse de Domeniile Panciu au robținut medalii la concursurile de profil, ceea ce demonstrează calitatea lor. În acest moment, ele au adunat 4 medalii de aur, 3 de argint și două de bronz la concursuri precum Decanter WWA, IWCB sau WPR.

La prima ediție a Festivalului Wine Culture de la Iași, care a avut loc la finalul lunii septembrie, singurele spumante premiate au fost cele de la Domeniile Panciu, iar Sauvignon Blanc Domeniile Panciu 2016 a luat Marea Medalie de Aur.

“Încă de acum 5 ani, am început producția de vinuri spumante după mai multe metode. Astfel, am reușit să includem în portofoliul nostru 6 metode: Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Cuvee, Rose Clasic Brut, Charmat și Asti. Ne bucurăm că toate sunt apreciate atât de către consumatori, cât și de jurații de la diverse concursuri de profil”, spune Daniel Guzu.

Consumul de vinuri spumante înregistrează un consum ridicat, cu o rată anuală medie de creștere de 2% până în 2020. Vinurile spumante, care în 2016 erau responsabile pentru 8% din piața totală, vor înregistra un avans care le va permite să ajungă la 16%.

Piața românească de vinuri nu face excepție de la acest trend. Cererea pentru  acest tip de vin crește de la an la an. Tot mai multe crame încep să producă un vin spumant. Dacă în urma cu 4 ani existau aproximativ 5 producători, în acest moment există 15 companii care îl au în portofoliu, urmând să crească până la final de an.

Viile Domeniilor Panciu se întind pe o suprafață de 120 hectare. În 2016, compania a îmbuteliat aproximativ 120.000 de sticle de vin spumant, iar pentru 2017 și-au propus să ajungă la 150.000 sticle pe care să le vândă atât în țară, cât și la export.

148 Total Views 2 Views Today