Platforma care ajută antreprenorii să întocmească rapid dosarele de achiziție în proiectele cu finanțări europene

Techmatch, un startup finanțat prin programul Startup+, a lansat o platformă care vine în sprijinul antreprenorilor care se confruntă cu problema birocrației în procesul de achiziții de servicii și produse din cadrul programelor de finanțare: https://achizitii-proiecte.ro .

Plecând de la această nevoie, au decis să dezvolte o soluție pentru generarea automată a documentației necesare. Pentru implementarea ei au apelat la expertiza unor consultanți în administrarea finanțărilor europene și o echipă specializată în software development.

Anual sunt finanțate prin programele guvernamentale mii de startup-uri și IMM-uri care apoi sunt suprasolicitate și depășite de volumul de formalități ce trebuie să le îndeplinească, fapt ce duce la întârzieri și riscuri majore pentru proiect, chiar pierderea banilor.

Pornind de la această nevoie, platforma achizitii-proiecte va facilita identificarea  celor  mai buni furnizori și întocmirea rapidă și automată a  documentației necesare realizării procedurilor de achiziție. Astfel, sunt  puși în contact cumpărătorii și furnizorii de echipamente și servicii B2B (Business to Business), într-o manieră simplă și eficientă.

“În calitate de beneficiar al unei finanțări de tip Startup+ am realizat că procesul de achiziții în cadrul finanțării presupune mult efort și timp din partea antreprenorilor, resurse pe care le-am putea investi  mult mai bine în dezvoltarea afacerii. Printre avantajele platformei Achizitii-Proiecte aș enumera: efort și timp redus în procesul de achiziții, un număr mai mare de oferte din care se poate alege, generare de business pentru furnizori, generarea de documente necesare pentru procesul de achiziții în cadrul finanțarilor și nu în ultimul rând dezvoltarea unui ecosistem de companii care pot interacționa și susține reciproc pe termen lung. Ne dorim ca fiecare antreprenor român care a accesat o finanțare de tip Startup Nation, Diaspora Startup sau Startup Plus să beneficieze de aceste facilități”, spune Valentin Maior – co-fondator TechMatch.

Platforma se poate folosi gratuit de către antreprenori timp de 60 de zile de la înregistrare, după care plata se va face în baza unor credite pre-plătite de utilizatori, din care punctele vor fi consumate în funcție de documentele și ofertele accesate.

Pentru mai multe informații, vizitați http://achizitii-proiecte.ro, sau pe  Facebook https://www.facebook.com/achizitiiproiecte/.