Noul Volvo XC60 va fi vândut în România cu preţuri de la 45.930 de euro

Noul XC60 îi ia locul versiunii lansate acum nouă ani, timp în care Volvo a vândut aproape un milion de maşini la nivel global, iar modelul suedezilor a câştigat titlul de cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa.
Volvo XC60 beneficiază de două motorizări diesel şi două motorizări pe benzină, toate fiind parte a generaţiei noi de motoare dezvoltate de Volvo. Cei care preferă versiunea diesel vor putea alege dintre motorizările D4 AWD (1.969 cmc, 190 CP şi 400 Nm) şi D5 AWD (1.969cmc, 235 CP şi 480 Nm), în timp ce, pentru cei care doresc motorizarea pe benzină, există versiunile T5 AWD (1.969cmc, 254 CP şi 350 Nm) ŞI T6 AWD (1.969 cmc , 320 Cp şi 400 Nm).
Pentru noul XC60, preţurile încep de la 45.930 Euro cu TVA inclus pentru varianta D4 AWD si nivelulul de echipare Momentum, care reprezintă echiparea standard a producătorului auto suedez. Vârful de preţ este reprezentat de XC60 T8 Twin Engine, care poate fi achiziţionat pentru 63.586 de Euro cu TVA inclus, iar pentru echiparea de top, Inscription, se adaugă suma de 3.917 de Euro.
Sistemul de control al calităţii aerului şi multi-filtrele de la bordul noului XC60 ajută pasagerii să se simtă protejaţi în interior, iar aerul pe care îl respiră e mai curat decât cel din afară. CleanZone începe să protejeze pasagerii chiar dinainte de a intra în maşină. Din momentul în care uşile s-au deblocat, ventilatorul se activează la viteză mare pentru a elimina aerul viciat.
Ca design exterior, noul XC60 include farurile LED în bine-cunoscuta formă a ”ciocanului lui Thor” şi păstreză design-ul inconfundabil al farurilor din spate. Nivelul de echipare Momentum include ornamente inferioare pentru uşi de culoarea caroseriei, grilă frontală ”Glossy Black” cu ramă cromată, ornamente negre pentru geamurile laterale, ornamente pentru ţevi de evacuare cromate, bare longitudinale satin silk, duze de spălare a parbrizului integrate în braţul ştergătorului.
Versiunea standard include ca dotări tapiţerie Textil/ T-Tec Charcoal, ornamente interioare aluminiu “Iron Ore”, instrumente de bord cu afisaj digital 8“, ornamente interioare praguri gravate ”Volvo” (uşi faţă), lumini ambientale – nivel 1 şi 4 covoraşe textile.
Pentru cei ce doresc să ofere un puternic caracter sportiv maşinii, pot opta pentru XC60 R-Design, disponibil la plata unei sume adiţionale de 2.826 de Euro cu TVA. Echiparea Inscription vine cu un cost suplimentar de 4.364 de Euro cu TVA inclus.
Odată cu anunţarea listei de preţ, Volvo Car România şi-a deschis disponibilitatea de a prelua comenzi şi oferă clienţilor posibilitatea de a configura propriul model XC60. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial Volvo Car România, şi pe pagina dedicată noului Volvo XC60.