Noul Volvo XC60 este disponibil în România cu preţuri începând de la 45.930 euro

EIT Forum Auto, reprezentantul oficial Volvo pe piața autohtonă a anunțat lansarea pe noului SUV XC60 în România. Conform producătorului, XC60 este una dintre cele mai sigure maşini produse vreodată, iar până la finalul anului compania estimeaza că noul model va genera vânzări de peste trei milioane de euro.

Fabricat la Goteborg, în Suedia, noul model  XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultimă generaţie şi este disponibil în trei versiuni de echipare – Momentum, R Design şi Inscription – şi cinci motorizări (două diesel, două alimentate cu benzină şi un plug-in hybrid). Noul XC60 are un preţ de bază de 45.930 Euro cu TVA inclus, iar EIT Forum Auto urmăreşte să vândă, la nivel local, 60 de unităţi din noul model până la finalul anului.

„Suntem încântaţi să aducem pe piaţa din România noul SUV XC60, mai ales după succesul înregistrat de modelul XC60 Classic. Observăm un mare potenţial de cumpărare, deoarece se adresează unui consumator atent, în căutare de elemente ce simplifică şofatul, dar care oferă confort şi siguranţă sporită. Noul model încununează o serie de atribute despre care credem că vor fi foarte bine primite pe piaţa locală, aşa cum s-a întâmplat şi la nivel internaţional”, a declarat Bogdan Huidan, director general EIT Forum Auto, importator Volvo Cars pe plan naţional.

În cei nouă ani de la lansare, modelul XC60, a devenit cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de maşini comercializate la nivel global. Acesta reprezintă astăzi 30% din totalul vânzărilor Volvo la nivel mondial, ceea ce generează aşteptări mari pentru lansarea noului model XC60.