Noul Volkswagen Arteon este disponibil în România de la 36.296 de euro

Gama de modele Volkswagen se extinde cu noul Arteon. Modelul extrem de dinamic cu caroserie în două volume a fost prezentat pentru prima oară publicului la Salonul Internaţional Auto de la Geneva, fiind acum disponibil în showroom-urile dealerilor.

Noul Arteon îmbină carisma sportiva, flexibilitatea deosebită şi spaţiul generos, în cadrul unui impresionant model de caroserie în două volume. Modelul Arteon se remarcă prin însuşiri precum spaţiul excelent pentru picioare în partea din spate şi volumul compartimentului pentru bagaje, de 563 până la 1.557 de litri. Noul Volkswagen oferă, de asemenea, tracţiune pe faţă sau integrală, precum şi instrumente şi comenzi digitale.

Alte caracteristici includ un Display Activ de Informare (instrumente digitalizate complet şi programabile), un display head-up şi noul sistem multimedia Discover Pro cu un ecran de sticlă de 9,2 inch şi control prin gesturi.

De asemenea, noile sisteme de ultimă oră de asistare a şoferului debutează pe Arteon: sunt incluse aici controlul adaptat al vitezei de croazieră (Adaptive Cruise Control – ACC), care ţine cont acum de limitele de viteză, precum şi de informaţiile referitoare la traseu, şi reglează automat viteza vehiculului în conformitate cu limitele de viteză. Folosind datele sistemului de navigaţie GPS, noile lumini dinamice la viraje cu controlul predictiv al fasciculului anticipează când se apropie o curbă şi o luminează înainte ca şoferul să vireze. O altă caracteristică a noului model cu caroserie în două volume constă în cea de-a doua generaţie a sistemului de asistenţă de urgenţă (Emergency Assist): în cazul în care capacităţile conducătorului auto sunt slăbite din cauza unor probleme de sănătate, sistemul nu doar încetineşte modelul Arteon (în limitele sistemului), ci, de asemenea, activează luminile de avarie şi îl dirijează către banda de pe marginea drumului, dacă traficul permite acest lucru.

Noul Arteon va fi disponibil în două linii cu dotări exclusive: “Elegance” şi “R-Line”. Configuraţia standard a modelului Arteon Elegance este axată puternic pe un aspect rafinat.

Arteon R-Line, în schimb, pune chiar mai mult sportivitatea în centrul configuraţiei vehiculului. În baza acestor trei linii de echipare, modelul de caroserie în două volume poate fi personalizat într-o măsură considerabilă. Gama de dotări opţionale include caracteristici precum trapa panoramică cu inclinare/glisantă, aer condiţionat automat în trei zone (Air Care Climatronic, inclusiv senzor de calitate a aerului şi filtru de alergeni), scaune cu masaj în partea din faţă, volan încălzit şi două tonuri de piele Nappa pentru interior.

La lansarea pe piaţă, modelul Arteon este disponibil cu trei motorizări. Versiunea cu motor 2.0 TDI (110 kW / 150 PS) costă 36.296 euro. Pentru celelalte două motorizări, de 206 kW / 280 PS (TSI) şi 176 kW / 240 PS (TDI), încep de la 44.670 euro şi respectiv 43.688 euro.