Noul Suzuki Swift Sport – mai mare, dar mai ușor și mai economic

După ce noul Swift a avut premiera mondială la Geneva, Suzuki Motor Corporation a prezentat oficial noul Swift Sport la ediţia a 67-a a Salonului Auto de la Frankfurt. Cea de-a treia generaţie Swift Sport este mai uşoară, are un design mai agresiv, iar raportul cuplu-greutate împinge Swift Sport pe teritoriul hot hatch-urilor.

Greutatea a fost redusă cu 80 kg, la doar 970 kg, iar cuplul maxim a crescut cu 70 Nm la 230 Nm. În acelaşi timp, noul Swift Sport are o direcţie precisă şi este mai manevrabil ca niciodată, toate aceste performanţe ducând noul Swift Sport la următorul nivel.

Volanul are forma unui D iar învelişul din piele asigură o aderenţă excelentă. Nuanţele de negru şi cusăturile roşii, elementele cromate şi pedalierul din aliaj completează experienţa sport a maşinii. Pe consola centrală, noul Swift Sport are un touchscreen de 7 inch compatibil prin Bluetooth cu orice smartphone prin aplicaţiile Apple CarPlay, Android Autosau MirrorLink.

Ampatamentul maşinii este mai mare cu 20 mm decât la versiunea anterioară, în timp ce ecartamentul este mai mare cu 40 mm pe faţă şi spate, ceea ce duce la o creştere a stabilităţii. Menţinând linia de design, caroseria este mai joasă cu 15 mm şi mai lată cu 40 mm, conferind maşinii o imagine şi mai atletică.

Noul Swift Sport a fost construit pe platforma “HEARTECT”, o platformă Suzuki de ultimă generaţie care duce la creşterea performanţelor maşinii, prin reducerea greutăţii şi o rigiditate foarte mare.

Noul Swift Sport este echipat cu motorul 1.4 BOOSTERJET, mai uşor cu 80 kg decât predecesorul său şi un cuplu de 230 Nm, care transformă noul model într-un hot hatch veritabil. Motorul 1.4 BOOSTERJET pe benzină are un raport putere – consum excelent. Noul turbocompresor ajută motorul să livreze un cuplu impresionant încă de la turaţii mici, în timp ce amplasamentul şi injecţia directă de combustibil optimizează consumul.

Suzuki Swift Sport este disponibil cu o cutie manuală cu 6 trepte preluată de pe versiunea anterioară şi optimizată pentru a oferi o plăcere şi mai mare la condus. Noul sistem de suspensie cu care este echipat Swift Sport oferă o stabilitate mai mare şi un raspuns mult mai dinamic.

Noul Swift Sport nu vine doar cu performanţe îmbunătăţite, ci şi cu o serie de echipări de siguranţă activă şi pasivă precum sistemele Advanced Forward Detection, Dual Sensor Brake Suppor sau Lane Departure Warning.

Culoarea de lansare a noului model este “Champion Yellow”, culoare derivată din cea a modelului de uzină care a concurat în Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri dedicat juniorilor. În total, Swift Sport va fi disponibil în şapte culori, inclusiv noile Burning Red Pearl Metallic şi Speedy Blue Metallic, introduse pe toată gama Swift.

Noul Swift Sport va fi disponibil şi în România începând cu prima parte a anului viitor.