Noua Mazda CX-5 a obţinut 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP

Noua Mazda CX-5 a fost evaluată drept una dintre cele mai sigure maşini de familie ce poate fi cumpărată. Euro NCAP i-a acordat noii Mazda CX-5 nota maximă de 5 stele pentru siguranţă.

Verdictul a fost pronunţat în baza testelor riguroase de impact şi a evaluării sistemelor sofisticate de asistenţă pentru şofer, care sunt în echiparea standard a noului model. Disponibilă deja în Europa, noua Mazda CX-5 a obţinut scoruri excepţionale în ceea ce privește protecţia pentru adulţi, copii şi pietoni.

Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe a declarat: „Siguranţa oamenilor care conduc maşinile noastre, dar şi a celor din jurul lor, este foarte importantă pentru Mazda. Acest lucru este reflectat de punctajul de 5 stele acordat de Euro NCAP. Este dovada îmbunătăţirii gamei de tehnologii avansate de siguranţă care alcătuiesc filosofia noastră Proactive Safety şi îi vor asista pe şoferi.”

 

Asistent de frânare inteligent avansat pentru oraș

Noua Mazda CX-5 este echipată standard cu asistentul de frânare inteligent avansat, un mecanism autonom de frânare de urgenţă. Acesta ajută în mod activ şoferii să evite o potenţială coliziune, sau cel puțin să reducă viteza impactului și, implicit, riscul accidentării. Sistemul foloseşte o cameră frontală pentru a monitoriza drumul din faţă, care operează între 4 şi 80 km/h. Poate opri automat sau reduce viteza noului model Mazda CX-5 când există un risc de coliziune frontală cu un vehicul sau pieton.

Mazda a vândut până în prezent mai mult de 1,5 milioane de CX-5. Modelul reprezintă în acest moment 25% din vânzările globale ale producătorului.