Norica Nicolai: E necesar un proiect de susţinere a investiţiilor guvernamentale în energie

Europarlamentarul Norica Nicolai consideră că este necesar un proiect de susţinere a investiţiilor guvernamentale în energie şi pentru accesarea de fonduri europene, întrucât România are o infrastructură de transport energie electrică, de gaz şi hidro învechită.

“Avem nevoie rapid de investiţii în infrastructura energetică mare şi în gaz şi în curent electric. Avem o infrastructură veche. România nu a făcut nimic în a o îmbunătăţi şi riscă să aibă probleme de mare risc în exploatarea în viitor a acestei infrastructuri. Foarte simplu spus: toată infrastructura noastră de transmitere a energiei este una învechită. Nu toate companiile care s-au privatizat în România au făcut investiţiile necesare şi de aceea avem foarte multe probleme în sistemul de distribuţie. (…) Lucrurile acestea nu mai pot dura în opinia mea. (…) Eu pledez, în momentul de faţă, pentru un proiect de susţinere a investiţiilor guvernamentale în energie, pentru o mai multă claritate în accesarea de fonduri europene. Aţi văzut că pentru Europa de Est sunt alocaţi un miliard de euro, iar România ar putea să acceseze nişte bani din acest domeniu să îşi rezolve problemele, în special pe infrastructura critică, dar şi pe energii regenerabile”, a afirmat vineri Norica Nicolai, la conferinţa “Politicile climatice ale UE. Motor al investiţiilor în România”.

Norica Nicolai, vicepreşedinte al grupului ALDE, a pledat, în conferinţa desfăşurată la iniţiativa think tank-urilor Sandbag şi Prince of Wales’s Corporate Leaders Group, pentru “conştientizarea decidenţilor şi beneficiarilor de faptul că încă Uniunea Europeană le dă şansa să îşi amelioreze situaţia în domeniul energetic”.

Referitor la energia regenerabilă, energia verde, europarlamentarul a subliniat că România are posibilităţi majore şi că Strategia naţională în domeniul energetic trebuie susţinută cu investiţii pentru că toate astea pot duce “la un mix energetic rezonabil şi la reducerea coşului zilnic de energie”. “Dacă energia este mai ieftină şi pentru consumatorul casnic şi pentru investitor şi afacerea are şanse să devină mai bună”, a subliniat Norica Nicolai. AGERPRES

408 Total Views 1 Views Today