Nissan Qashqai, cel mai vândut crossover european, este disponibil în România cu versiunea 2017

Nissan Qashqai este modelul cu cel mai mare succes comercial în istoria de 83 de ani a mărcii Nissan, cu aproximativ 2,3 milioane de unități vândute din momentul lansării primei generații în 2007. A câștigat peste 80 de premii, inclusiv 19 titluri “Mașina anului”.

Nissan Qashqai, cel mai vândut crossover urban din Europa, este acum disponibil și în România cu numeroase evoluții semnificative menite să îi accentueze caracterul premium. Aceste îmbunătățiri se concentrează pe patru aspecte: design exterior revizuit; calitate superioară a interiorului; îmbunătățirea experienței la volan; adăugarea noilor tehnologii Nissan Intelligent Mobility pentru a oferi un nivel și mai ridicat de confort.

Cele mai vizibile îmbunătățiri ale modelului Nissan Qashqai sunt la exterior: o nouă bară frontală integrată ce preia noul design al grilei frontale iconice Nissan V-Motion, noi blocuri optice și o gamă nouă de jante de aliaj. Paletei de culori de caroserie solide, metalice și perlate i se adaugă doua culori expresive pentru clienții care doresc să se evidențieze: albastru Vivid Blue și maro Chestnut Bronze.

Evoluțiile premium pentru Nissan Qashqai sunt vizibile și la interior: noul design al volanului, finisaje revizuite, noi materiale, scaune reproiectate.

Nissan Intelligent Mobility reprezintă conceptul–umbrelă pentru tehnologiile avansate ale mărcii, care cresc atractivitatea gamei Nissan. Noi tehnologii de mobilitate inteligentă Nissan sunt acum disponibile pe Qashqai, precum Rear Cross Traffic Alert, pentru a reduce riscul de impact la viteze mici, când mașina iese în marșarier din parcare, funcție disponibilă în premieră pentru acest model. Blind Spot Warning se bazează acum pe date radar mai degrabă decât pe imagini ale camerei, ceea ce înseamnă ca funcționează pe o rază mai mare și cu o precizie îmbunătățită de detectare a obstacolului.

Qashqai continuă să beneficieze de sistemele Traffic Sign Recognition, Intelligent Driver Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor și Lane Departure Warning. Module de control de nouă generație au fost adăugate la multe dintre tehnologiile mașinii pentru a-i optimiza performanța.

Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan Europe, a declarat: „A doua generație a modelului Nissan Qashqai a fost un ambasador remarcabil pentru gama noastră inovatoare de crossovere și pentru marca Nissan, încă de la lansarea sa în 2014. A fost un fenomen în vânzări, menținându-ne astfel ca lider în segment. Cu aceste îmbunătățiri premium ale designului, calității, tehnologiei și comportamentului rutier, suntem convinși că aceasta poziție va fi menținută”.

Evoluțiile Qashqai au fost proiectate de echipele de inginerie din Marea Britanie, Spania și Germania. Modelul continuă să fie asamblat în cea mai performantă uzină Nissan din Sunderland, Marea Britanie, fiind una dintre cele mai eficiente fabrici auto din Europa.

Nissan Qashqai este echipat standard cu șase airbag-uri, plus sisteme de asistență pentru șofer, inclusiv ABS, distributie electronică a forței de frânare și control al stabilității. Alte dotări standard pentru Visia, primul nivel de echipare, sunt: aerul condiționat manual, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri, radio CD, conectivitate Bluetooth, cruise control cu limitator de viteză, oglinzi exterioare încălzite și reglabile electric, geamuri electrice față/spate cu deschidere one-touch, Chassis Control etc.

Noul Nissan Qashqai este disponibil în Romania cu preț special de lansare de la 14.150 € fără TVA, pentru versiunea Visia DIG-T 115 CP Stop& Start.