La București are loc Romanian Fashion Philosophy, eveniment dedicat promovării conceptului “Fabricat în România”

Evenimentul internaţional de modă Romanian Fashion Philosophy, prin care se doreşte promovarea industriei fashion din România, a început pe 17 octombrie la Ambasad’Or Events Bucureşti. Prin acest eveniment, organizatorii doresc stimularea dorinţei oamenilor de a consuma “produsul românesc”, de a creşte şi promova acest concept “Fabricat în România”, dar şi de a creşte deschiderea consumatorului către designerii şi producătorii autohtoni, precizează organizatorii.

“Romanian Fashion Philosophy se va desfăşura timp de douăsprezece zile, la Bucureşti, la Ambasad’Or Events, în perioada 17 – 19 octombrie, şi la Târgu Mureş, la Cetatea Medievală, între 19 şi 28 octombrie”, a declarat Ionuţ Constantin, organizatorul evenimentului.

Proiectul îşi propune să promoveze valorile cultural-europene în rândul tinerilor şi studenţilor, creşterea interesului pentru acţiuni culturale, artistice, educative şi de voluntariat.

Prima zi de Romanian Fashion Philosophy a fost dedicată prezentărilor de modă. Deschiderea a fost făcută cu o colecţie de rochii de mireasă Aryanna Karen “Colecţia 2019 – Perfect Glamour”, create de designerul Ana Maria Lungu, urmată de colecţia Spring Summer 2019 a designerului Ştefan Muscă.

Designerul Anda Mănescu a fost prezentă la Romanian Fashion Philosophy cu o colecţie de 36 de ii reprezentând toate zonele geografice şi istorice ale României. “Toate aceste ii sunt lucrate manual de nişte doamne foarte în vârstă. Au venit inclusiv cu două ii care au vechime de o sută de ani”, a precizat Ionuţ Constantin.

Primul centenar al colecţiei Andei Mănescu aparţine zonei Muscelului. Este un costum complet din jurul anului 1918, cu o coloristică bogată, predominant vişinie şi este un costum de patrimoniu. Cel de-al doilea centenar este o ie lungă oltenească, ţesută mărunt fir cu fir de pânză pescărească şi este, de asemenea, o piesă de patrimoniu cu o valoare inestimabilă, a spus prezentatorul galei. Ultimul eveniment al serii a fost prezentarea colecţiei de primăvară-vară Pavlique 2019.

Potrivit organizatorului Romanian Fashion Philosophy, la Târgu Mureş, începând din 19 octombrie, timp de zece zile, vor avea loc mai multe evenimente, de la concerte de muzică populară, uşoară şi rock, la conferinţe, expoziţii şi lansări de branduri.

Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Romanian Fashion Philosophy se doreşte evitarea “pierderii” tinerelor talente care, prin activităţile lor, ar putea contribui activ la dezvoltarea socială a ţării, precizează organizatorii. AGERPRES