“Hopul”, de Seth Godin: o cărticică din care înveți când să renunți și când să perseverezi

Fiecare proiect nou, loc de muncă, hobby sau companie încep prin a fi foarte interesante, dar, la un moment dat, ceva nu mai funcționează bine. Apare un obstacol temporar, un Hop. Sau poate că apare o fundătură, un impas fără ieșire.

Toată lumea știe că drumul spre succes include multă muncă, dedicație, poate puțin noroc. Dar care ar fi cheia succesului, în special atunci când dai de greu? Seth Godin răspunde: adevărații câștigători sunt cei care știu când să renunțe și când să persevereze. Știu să renunțe repede, des și fără remușcări, până când ajung la un nou Hop, Hopul care trebuie depășit.

Indiferent dacă ești stagiar sau CEO, această cărticică te va ajuta să afli dacă te afli într-un Hop care merită timpul, efortul și talentul pe care le consumi.

CE ESTE HOPUL?

Este al cincilea interviu de angajare la o companie, în urma căruia nu te mai sună nimeni niciodată.

Este trupa care s-a format într-un garaj și care cântă într-un club gol, în mijlocul pustietății.

Este a șaptea oară când cazi în fund, în timp ce înveți să faci snowboarding.

Este etapa dintr-un maraton, în care entuziasmul startului este o amintire vagă și bucuria liniei de finiș este un vis îndepărtat.

Este orice perioadă dificilă prin care trebuie să treci înainte de a-ți atinge marele obiectiv… cu condiția să urmărești obiectivul corect.

Ce altceva?

A, da, mai este și elementul-cheie al carierei tale, al viitorului companiei tale și, poate, chiar al fericirii tale supreme.

Seth Godin a scris optsprezece bestselleruri internaționale, cărți care au transformat felul în care oamenii privesc marketingul, leadershipul, schimbarea și modul în care se răspândesc ideile. Este unul dintre primii antreprenori online, cel mai recent proiect fiind workshopul online altMBA. Scrie zilnic articole pline de inspirație pe blogul lui, cotat ca fiind cel mai bun blog de marketing și unul dintre cele mai bune 100 bloguri din lume.

 

Puteți comanda volumul “Hopul”, de Seth Godin, aici

Citiți un fragment